Microsoft Forefront

Це комплексне сімейство продуктів, що підвищує захищеність і керованість системи безпеки мережевої інфраструктури. Продукти Microsoft Forefront для безпеки легко інтегруються один з одним і існуючою ІТ-інфраструктурою організації. Крім того, їх можна доповнювати рішеннями сторонніх виробників, що дозволяє створювати закінчені рішення, що забезпечують багаторівневий захист.

Microsoft Forefront Threat Management Gateway (Forefront TMG)

Раніше відомий як Microsoft Internet Security і Acceleration Сервер (ISA Server) - проксі-сервер для захисту мережі від атак ззовні, а також контролю інтернет-трафіку, що описується Microsoft як «(Forefront TMG) дозволяє співробітникам компанії безпечно і ефективно користуватися ресурсами Інтернету, не турбуючись про шкідливі програми і інші загрози ». Дозволяє організувати захист локальної мережі від втручань з мережі Інтернет і безпечно публікувати різні види серверів, дає можливість розподіляти доступ користувачів локальної мережі до ресурсів Інтернет. Оснащений засобами для аналізу відвідуваних ресурсів, обліку трафіку, а також захисту проти атак з мережі Інтернет. Має різні види аутентифікації і авторизації, в тому числі підтримує аутентифікацію Active Directory. Підтримує як робочі групи, так і домени Windows NT. Має безліч плагінів для відстеження вихідного та вхідного трафіку.

Wingate

Один з найбільш популярних проксі-серверів, що дозволяє декільком користувачам локальної мережі отримати доступ в Інтернет. До позитивних сторін Wingate відносяться його стабільність і простота установки, налаштування і використання. Підтримка всіх новітніх протоколів і можливостей робить його правильним вибором для користувачів будь-якого розміру.

EServ

Це інтегрований пакет для організації інтернет-або інтранет-інфраструктури на підприємстві. Включає поштовий і веб-сервер, ряд веб-додатків («Проекти», Вікі, веб-форуми, блоги, календарі, документообіг, система управління взаємовідносинами з клієнтами, хостинг додатків), файлові сервера (FTP, TFTP, WebDAV), а також проксі-сервер Eproxy з підтримкою протоколів HTTP, HTTPS, FTP з кешуванням, SOCKS 4 і 5, POP3 та ін. Підтримка WPAD дозволяє автоматично налаштувати всі браузери організації без ручного конфігурування.

CoolProxy

Пропріетарний проксі-сервер для Microsoft Windows, призначений для організації доступу до ресурсів інтернет з локальної мережі через модемне або мережеве з'єднання. Здійснює кешування відвідуваних у online веб-сторінок на диску з можливістю перегляду відвіданих сторінок в режимі offline.

HandyCache

Це локальний кешуючий проксі-сервер для операційної системи Windows. Основна функція програми - економія вхідного трафіку і прискорення завантаження веб-сторінок, а також блокування реклами. Працює з будь-якими браузерами та програмами, завантажувати інформацію по протоколу HTTP. У версії 1.0 RC2 (1.0.0.103 unstable) додана робота з FTP (без можливості використання зовнішнього проксі). HandyCache - пропріетарна програма з закритим кодом. Розповсюджується безкоштовно для некомерційного використання. Для комерційного потрібно буде купити ліцензії. У зв'язку з наявністю декількох обмежень у безкоштовній версії HandyCache відноситься до класу умовно безкоштовного ПЗ.

 

 

5. Конфігурування кешуючих серверів.

 

Інтернет-користувачі спрямовують свої запити до веб-серверів по всьому інтернету. Кешування сервера повинно виступати в якості сервера веб-проксі. Після того, як проксі-сервер отримує запити на веб об'єкти, або обслуговує запити, або пересилає їх на сервер-походження (веб-сервер, який містить оригінальну копію запитуваної інформації). Проксі сервери підтримують явні кешування проксі-серверів, в яких клієнтське програмне забезпечення користувача повинно бути налаштовано на відправку запитів безпосередньо через алгоритм роботи проксі-сервер:

  1. Проксі отримує запит від клієнта на веб-об'єкт.
  2. Використання адреси об'єкта, проксі намагається знайти необхідний об'єкт в базі даних (кеш).
  3. Якщо об'єкт знаходиться в кеші, то проксі перевіряє, чи об'єкт є достатньо свіжим, щоб його використовувати. Якщо він свіжий, то проксі обслуговує його клієнта.
  4. Якщо дані в кеші, застарілі, то проксі підключається до сервера походження і перевіряє, чи є відновлений об'єкт. Якщо такий об’єкт є, то проксі негайно посилає збережену копію клієнту.
  5. Якщо об'єкт не знаходиться в кеш-пам'яті (кеші), або якщо сервер вказує на збережену копію і більше не діє, то проксі отримує об'єкт з вихідного сервера. Потім об'єкт одночасно передається клієнтові і проксі локального кешу.

Наступні запити на об'єкт можуть бути подані швидше, тому що об'єкт витягується безпосередньо з кешу. Кешування, як правило, більш складні. Traffic Server забезпечує свіжість, служить як правильний заступник HTTP, і розглядає запити на об'єкти, які не можуть, або не повинні бути в кеші. Кешуючі проксі, як зазначено в їхній назві, є проксі-серверами, які налаштовані на повторне використання кеш-образів контенту, коли це можливо. Коли кешу частина контенту недоступна, то проводиться її вибірка та використання в контенті, а також спроба її кешування. Найбільш важливим аспектом для кешуючих проксі є необхідність забезпечення того, що кешуючі проксі кешують тільки те, що насправді можна кешувати. Динамічно, регулярно змінювати контент не найкращий вибір для кешування, так, як це може вплинути на стабільність програми, заснованої на цьому контенті. У разі HTTP-контенту заголовки HTTP відображають можливість кешування контенту за допомогою покажчиків "cache". У більшості випадків, проксі конфігуруються також для роботи в якості кешуючих проксі. Це явище використовується настільки часто, що компанія IBM включила це в назву компонента свого Edge Server: IBM Caching Proxy. Проксі-сервер (відомий також як шлюз додатків) являє собою додаток, що виступає для трафіку в якості посередника між надійною мережею і ненадійною мережею. Це не знімає необхідності застосування браузера для управління трафіком на IP-рівні, щоб не передбачати наявність браузера прикладного рівня.

 


 








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 735;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.