Втрати води в оборотних циклах водопостачання

Як правило, із системи оборотного водопостачання частина води скидається у водні об’єкти , це обумовлено тим, що системи мають продувку, величина якої коливається в межах від 5 до 15% від витрати циркулюючої у системі води.

Продувка - це освіження циркулюючої води за рахунок скиду частини води, що призводить до зниження рівня забруднень циркулюючої у системі води.

Разом із продувкою у водоймища потрапляють у повному об’ємі всі ті забруднення, які потрапили у стічні води на тому чи іншому об’єкті. Тобто система оборотного водопостачання, яка працює із продувкою, не дозволяє знизити кількість розчинних у воді забруднень, що потрапляють у водоймища.

Втрати води на випаровування:

, (3.4)

· де - коефіцієнт, що враховує долю тепловіддачі випаровуванням у загальній тепловіддачі, залежить від температури повітря по сухому термометру та визначається по СНиП 2.04.02-84;

· Δt = – перепад температур води, що потрапляє на охолоджувач та охолодженої води, ºC;

Q - витрата оборотної води.

Якщо перепад температур дорівнює 10ºC, то Р1 =1,5% ( на градирнях).

Крапельний винос води на обладнанні для охолоджування води (на градирнях) за своїм хімічним складом являє собою циркулюючу у системі воду. Втрати води на винос крапельної вологи (Р2 ) приймаються для баштових градирень 0,5-1%, для вентиляторних 0,2-0,5% від витрати циркулюючої у системі води. Втрата Р2 визначається за CНиП і для різних типів пристроїв для охолоджування води коливається в межах 0,1-1%.

Втрати води у вигляді шламової пульпи, що видаляється з очисних споруд. Кількість цієї води коливається для різних систем у межах від 2-3% до 5 % і більше.

 








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 499;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.