Розділ І. ЗОБОВ'ЯЗАЛЬНЕ ПРАВО ... Відсутність у замовника цього документа не позбавляє його пра­ва залучати свідків для підтвердження факту укладення договору або його умов.

Відсутність у замовника цього документа не позбавляє його пра­ва залучати свідків для підтвердження факту укладення договору або його умов.

До укладення договору побутового підряду підрядник зобов'яза­ний надати замовникові необхідну та достовірну інформацію про за­пропоновані роботи, їх види та особливості, про ціну та форму опла­ти роботи, а також повідомити замовникові на його прохання інші відомості, що стосуються договору (ст. 868 ЦК України). Підрядник зобов'язаний назвати замовникові конкретну особу, яка буде вико­нувати роботу, якщо за характером роботи це має значення.

Згідно зі ст. 867 ЦК України підрядник не має права нав'язувати замовникові включення до договору побутового підряду додаткових оплатних робіт або послуг. У разі порушення цієї вимоги замовник має право відмовитися від оплати відповідних робіт або послуг.

Замовник має право у будь-який час до здачі йому роботи відмо­витися від договору побутового підряду, сплативши підрядникові частину встановленої ціни роботи пропорційно роботі, фактично ви­конаній до повідомлення про відмову від договору, та відшкодував­ши йому витрати, здійснені до цього моменту з метою виконання договору, якщо вони не входять до частини ціни роботи, яка підля­гає сплаті. Умови договору, що позбавляють замовника цього права, є нікчемними.

До реклами та інших пропозицій щодо роботи, яка виконується за договором побутового підряду, застосовуються положення щодо публічної пропозиції.

При здачі робіт замовникові підрядник зобов'язаний повідомити його про вимоги, яких необхідно додержувати для ефективного та безпечного використання виготовленої або переробленої речі або ін­шої виконаної роботи, а також про можливі для замовника чи ін­ших осіб наслідки недодержання відповідних вимог.

Замовник має право вимагати розірвання договору побутового підряду та відшкодування збитків, якщо внаслідок неповноти або недостовірності інформації, отриманої від підрядника, був укладе­ний договір на виконання робіт, які не мають тих властивостей, які мав на увазі замовник.

За договором побутового підряду підрядник виконує роботу зі свого матеріалу, а за бажанням замовника — з його матеріалу (ст. 870 ЦК України). Якщо робота виконується з матеріалу підрядника, вартість матеріалу оплачується замовником частково або в повному обсязі, за погодженням сторін, з остаточним розрахунком при одержанні замов­ником виконаної підрядником роботи. У випадку, передбаченому до­говором, матеріал може бути наданий підрядником у кредит (із роз-









Дата добавления: 2016-08-07; просмотров: 427;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.