Кранові гідророзподільники

У кранових гідророзподільниках зміна напрямку потоку робочої рідини досягається поворотом пробки, що має плоску, циліндричну, сферичну або конічну форму.

На рисунку 5.8 показана схема включення поширеного кранового розподільника в систему керування силовим циліндром. Пробка крана має два перпендикулярних, але не пересічні отвори. Вона може займати два й більше кутових положень.

Серійний двопозиційний крановий гідророзподільник Г71-3 (рисунок 5.9) із циліндричною пробкою складається з корпуса 3, фланця 5, кришки 1, пробки 2, ущільнення 4, маточини 7, рукоятки 8 і кулькового фіксатора 6. У положенні пробки крана, зазначеному на рисунку, рідина через отвір 17 надходить у камеру 16; з неї через канал 18 у пробці крана

Рисунок 5.8 – Схеми включення в гідросистему кранового розподільника

 

Рисунок 5.9 – Крановий гідророзподільник і його умовне позначення

 

(показаний пунктиром) – у камеру 12 та далі через отвір 11 у корпусі до гідродвигуна або до іншого керованого об’єкта. З іншої порожнини гідродвигуна рідина надходить в отвір 9, далі в камеру 10 і через канал 13 у камеру, що отвором 15 у корпусі крана з’єднана зі зливом. При повороті пробки крана за годинниковою стрілкою на кут 45˚ відбувається зміна напрямку потоку робочої рідини.

Герметичність кранового гідророзподільника забезпечується за рахунок притирання пробки до корпусу крана. Для кранів із циліндричною пробкою зазор між пробкою й корпусом приймають рівним 0,01...0,02 мм. У цих кранах унаслідок зношування пробки й корпуса зазор між ними, а отже, і витік робочої рідини із часом збільшуються, що є недоліком такого кранового розподільника. Подібного недоліку немає в кранових гідророзподільниках із конічною пробкою.

Кранові гідророзподільники найчастіше застосовують у якості допоміжних у золотникових гідророзподільниках із гідравлічним керуванням.

 








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 584;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.