Структура і зміст розділу.

Структура розділу наступна:

 

                                       
     
 
     
 
 
   
   
 
 
     
 
   


 


Ознайомлення учнів з механічним рухом у 8 класі розпочинається у І розділі, в якому розглядаються прояви механічного руху у природі, рівномірний прямолінійний рух та його характеристики.

Потім учні знайомляться з поняттям обертального руху, вивчають рівномірний рух по колу і головні поняття: період, частота.

Як приклад періодичного руху вивчають механічні коливання та коливальні системи, в яких відбувається коливання: математичний маятник та коливання вантажу на пружині.

Встановлюють, що і коливальні рухи описуються аналогічними характеристиками — періодом, частотою, амплітудою. На прикладі коливального руху починається вивчення звукових явищ.

Таким чином, весь розділ «Механічний рух» побудований так, що його зміст підпорядкований ідеї використання аналогій та законів періодичних рухів, хоча переважна більшість законів не може бути викладена в повному обсязі з точним формулюванням і математичним вираженням через відсутність належної підготовки учнів. Відтак, враховуючи пропедевтичний характер курсу, потрібно звернути увагу на створення наочних моделей і уявлень учнів та формування вмінь пояснювати механічні явища.

 

3. Розглянемо вивчення головних понять розділу.

 








Дата добавления: 2016-04-11; просмотров: 462;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.