Translate the following text into English. Насамперед слід мати на увазі, що рідкі лікарські форми (сиропи, мікстури, чаї, відвари) менше піддатливі впливу їжі

Насамперед слід мати на увазі, що рідкі лікарські форми (сиропи, мікстури, чаї, відвари) менше піддатливі впливу їжі, так як можуть вільно переміщатися із шлунка в кишківник, обминаючи їжу, що знаходиться в шлунку. А тверді лікарські форми (таблетки, капсули) при спільному прийомі з їжею можуть, навпаки, довгий час затримуватися в порожнині шлунку, що порушує всмоктування діючих речовин.

Правила прийому ліків:

· «приймати натще» − це приймати за 20-40 хв. до першого прийому їжі;

· «перед їжею» − за 20-30 хв. перед прийомом їжі;

· «під час їжі, або відразу після їжі» − наприкінці трапези, або безпосередньо після прийому їжі;

· «після їжі» − через 30-40 хв. після прийому їжі;

· якщо в інструкції не вказано, коли приймати ліки, приймаємо за 30 хв. до їжі.

Чим запивати ліки?

Якість та кількість рідини, якою запивають ліки, дуже важлива для максимального ефекту лікарських препаратів. Переважну більшість ліків запивають чистою негазованою водою кімнатної температури (не менше ½ склянки). А от чай, кава, фруктові соки знижують ефективність ліків, так само, як і фруктові газовані води. Бувають винятки, коли ліки слід запивати молоком, лужною водою − це завжди вказується в інструкції. А щодо приготування гарячого напою від застуди, то вміст пакетику треба розчинити у 200 мл гарячої кип’яченої води (але не окропу, оскільки так руйнується вітамін С).

Чи потрібно обмежувати себе у їжі, дотримуватись дієти, коли приймаємо лікарські препарати?

Прийом їжі може змінювати стан організму, у результаті чого змінюється і реакція на ліки. Відомо, що цукор і солодощі зменшують ефективність антибіотиків і препаратів заліза. А велика кількість спожитої їжі сповільнює дію жарознижувальних і знеболювальних ліків.

Отже, при прийомі будь-яких ліків, особливо призначених вперше, варто обмежити споживання шоколаду, горіхів, меду, яєць, ікри, креветок, цитрусових, томатів та полуниці. І, звичайно, приймаючи ліки, не варто вживати алкоголю, який шкодить дії практично будь-якого лікарського засобу. Алкоголь може посилити, послабити або взагалі змінити очікуваний ефект.

UNIT 8.








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 660;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.