Франко-завод» ( «із заводу» , а також «з підприємства», «з рудника» , «зі складу» ) – EX WORKS ( EXW ).

При такій базисній умові на продавці не лежить ніяких обов'язків як по транспортуванню товарів, так і по їх навантаженню на транспортний засіб. Ризик випадкової втрати, ушкодження чи загибелі товарів переходить на покупця з моменту, коли товар наданий у його розпорядження на складі продавця в термін, передбачений контрактом, тобто відділений від іншої продукції продавця і позначений як товар, що є предметом даного контракту.

Франко-перевізник» (вільно у перевізника............................ назва пункту ) – FREE CARRIER ( FCA).

За цією умовою продавець зобов'язаний надати товар у розпорядження зазначеного покупцем перевізника в зазначеному пункті . У цей момент на покупця переходить ризик випадкової пропажі чи псування товару . Експортна ліцензія і всі митні витрати оплачуються продавцем.

ФАС» ( вільно уздовж борта судна.......................... назва порту відвантаження ) - FREE ALONGSIDE SHIP ( FAS ).

За даною умовою продавець зобов'язаний поставити за свій рахунок товар в обумовлений контрактом порт навантаження і розташувати його уздовж борта судна. Покупець повинен виконати експортні формальності, забезпечити подачу зафрахтованого судна, занурити товар на борт судна і нести відповідальність за всі наступні витрати. Ризик випадкової пропажі переходить на покупця з моменту фактичного постачання товару уздовж борта судна в обумовленому порту навантаження в термін, зазначений у договорі .

ФОБ» ( вільно на борті............................ назва порту відвантаження ) - FREE ON BOARD ( FOB).

Дана умова відрізняється від попередньої тим, що продавець зобов'язаний занурити товар на борт судна, зафрахтованого покупцем, і оплатити виконання експортних формальностей . Усі подальші витрати і ризики переходять на покупця в момент перетинання товаром лінії релинга ( поручня ) судна .

КАФ» ( вартість і фрахт.......................... назва порту призначення) - COST AND FREIGHT ( CFR).

За цією умовою продавець зобов'язаний зафрахтувати судно, оплатити вартість фрахту до погодженого порту призначення, занурити товар на борт судна в порту відвантаження у встановлений контрактом термін, оплатити виконання експортних формальностей . Ризик випадкової загибелі товару переходить на покупця в момент перетинання товаром поручнів судна в порту відвантаження.

СІФ» ( вартість, страхування, фрахт....................... назва порту призначення) - COST, INSURANCE AND FREIGHT ( CIF) .

Відповідно до цієї умови продавець зобов'язаний застрахувати товар від транспортних ризиків . Все інше, включаючи момент переходу ризиків із продавця на покупця, аналогічно умові «КАФ» .








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 499;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.011 сек.