Порядок визначення результатів виконання кошторисів

 

Відповідно до Постанови КМУ від 28 лютого 2002 р. № 228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ» розпорядники мають право провадити діяльність виключно в меж­ах бюджетних асигнувань, затверджених кошторисами, планами асигнувань загального фонду бюджету, планами надання кредитів із загального фонду бюджету, планами спеціального фонду, а вищі навчальні заклади та наукові установи також в межах бюджетних асигнувань, затверджених планами використання бюджетних ко­штів і помісячними планами використання бюджетних коштів, за наявності витягу, доведеного органом Державної казначейської служби, що підтверджує відповідність цих документів даним каз­начейського обліку. З цією метою розпорядники, які отримали від органів Державної казначейської служби витяг, повинні подати цим органам розподіли показників зведених кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, планів надання кредитів із загального фонду бюджету, планів спеціального фонду, а також зведених планів використання бюджетних коштів і зведених по­місячних планів використання бюджетних коштів у розрізі розпо­рядників нижчого рівня та одержувачів. Зазначені показники до­водяться до відповідних органів Державної казначейської служби за місцем розташування розпорядників нижчого рівня та одержу­вачів.

Відповідно до Бюджетного Кодексу України не пізніше 31 грудня поточного бюджетного періоду або останнього дня ін­шого бюджетного періоду Державна казначейська служба України за­криває всі рахунки, відкриті у поточному бюджетному періоді для виконання бюджету. Порядок закриття рахунків поточного бюджетного періоду та відкриття рахунків наступного бюджет­ного періоду визначається Державним казначейством України за погодженням з Міністерством фінансів України. За винят­кових обставин Міністр фінансів України може визначити ін­ший термін закриття рахунків, який має настати не пізніш як через п'ять робочих днів після закінчення бюджетного періоду. Залишки коштів державного бюджету на кінець бюджетного періоду установ України, які функціонують за кордоном, на ра­хунках, відкритих у банківських установах країн їх місцезнахо­дження, зберігаються на таких рахунках для здійснення видат­ків у наступному бюджетному періоді відповідно до кошторисів. Усі надходження і витрати записуються в тому бюджетному пе­ріоді, в якому вони здійснені.

Бюджетні установи повинні в кінці кожного року визначати результати виконання кошторисів. Результати виконання кошто­рисів - це результати діяльності бюджетних установ від надання державних послуг, реалізації продукції, надання інших послуг відповідно до кошторису установи, як за загальним, так і за спеці­альним фондами, за результатами року.

Виконання кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, планів надання кредитів із загального фонду бюджету, планів спеціального фонду, планів використання бюджетних ко­штів (крім планів використання бюджетних коштів одержувачів), помісячних планів використання бюджетних коштів здійснюєть­ся наростаючим підсумком з початку року.

Звіти про виконання кошторисів, планів асигнувань загально­го фонду бюджету, планів надання кредитів із загального фонду бюджету, планів спеціального фонду і планів використання бю­джетних коштів, помісячних планів використання бюджетних ко­штів подаються у порядку та за формами, встановленими Держав­ною казначейською службою.

В кінці року всі доходи і видатки загального і спеціального фондів бюджетні установи списують заключними оборотами на результати виконання кошторису. Крім того, на результати вико­нання кошторису списуються доходи і видатки за іншими джере­лами власних надходжень.

 








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 698;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.