Апеляційна палата, її завдання

Національне законодавство містить норми, які дають можливість захищати права на об'єкти інтелектуальної власності, як в судовому, так і в адміністративному порядку.

Адміністративний порядок захисту прав на об'єкти інтелектуальної власності передбачає звернення особи до Апеляційної палати Державного департаменту інтелектуальної власності.

Відповідно до положень Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» Апеляційна палата – колегіальний орган Установи для розгляду заперечень проти рішень Установи щодо набуття прав на об'єкти інтелектуальної власності та інших питань, віднесених до її компетенції цим Законом.

Апеляційна палата діє на підставі Регламенту Апеляційної палати Державного департаменту інтелектуальної власності, який затверджений наказом Міністерства освіти та науки України від 15.09.2003 року №622.

Регламент розроблений відповідно до:ü Законів України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про охорону прав на промислові зразки», «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», «Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем», «Про охорону прав на зазначення походження товарів»;ü Договору про патентну кооперацію, що діє на території України з 25 грудня 1991 року, Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків, що діє на території України з 25 грудня 1991 року, Протоколу до Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків, що діє на території України з 29 грудня 2000 року, Міжнародного договору про закони щодо товарних знаків, який є чинним в Україні з 1 серпня 1996 року. Регламент визначає завдання, функції та склад Апеляційної палати Державної служби інтелектуальної власності України, порядок діяльності Апеляційної палати з розгляду заперечень проти рішень Державної служби інтелектуальної власності України щодо набуття прав на об'єкти інтелектуальної власності, порядок організаційно-технічного забезпечення її діяльності та вирішення інших питань, що належать до її компетенції. Апеляційна палата - колегіальний орган для розгляду заперечень проти рішень Державної служби щодо набуття прав на об'єкти інтелектуальної власності та заяв щодо визнання знака добре відомим в Україні. Завданнями Апеляційної палати є колегіальний розгляд поданих до неї заперечень, заяв щодо визнання знака добре відомим в Україні, а також протестів голови Державної служби на рішення Апеляційної палати та прийняття відповідних рішень. На виконання своїх завдань Апеляційна палата:o взаємодіє зі структурними підрозділами Державної служби, Укрпатенту, іншими юридичними та фізичними особами;o отримує від осіб, які подали заперечення, заяви про визнання знака добре відомим в Україні, матеріали стосовно заперечень або заяв, веде з ними листування;o уносить пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правового та методологічного забезпечення процедури розгляду заявок, удосконалення діяльності Апеляційної палати;o виконує інші функції, що випливають з покладених на неї завдань. Склад Апеляційної палати формується з найбільш кваліфікованих працівників Державної служби та Укрпатенту. До складу Апеляційної палати входять голова Апеляційної палати, його заступник та члени Апеляційної палати. Склад Апеляційної палати затверджується наказом Державної служби на строк три роки. За мотивованим поданням голови Апеляційної палати її склад може бути змінено. Організаційною формою роботи Апеляційної палати є засідання пленуму та колегій Апеляційної палати. Пленум Апеляційної палати скликається для вирішення питань з удосконалення організації її роботи та вироблення пропозицій до законодавства в сфері інтелектуальної власності. Колегія Апеляційної палати призначається для розгляду конкретного заперечення, протесту або заяви щодо визнання знака добре відомим в Україні. Колегія Апеляційної палати діє від імені Апеляційної палати.

 








Дата добавления: 2016-03-20; просмотров: 1184;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.