Ікло верхньої щелепи

На верхній щелепі знаходиться два ікла - праве і ліве, кожен з них розташовується в зубній дузі дистально від малого різця, утворюючи кут зубної дуги, перехід від різців до жувальних зубів.

Коронка ікла масивна. Вестибулярно-оральнийрозмір коронки більший в основі. Медіально - дистальний - у середині. Коронка звужується до ріжучого краю і закінчується одним загостреним горбом.

 

У зубному ряді коронка ікла трохи відхилена вестибулярноі відповідно виступає з дуги зубного ряду.

Форма коронки конусоподібна, передньо-задній розмір її більший в основі, поперечний більший в середині. Відношення довжини коронки до ширини 1,33:1, відношення товщини до ширини 1:1.

Вестибулярна поверхня опукла і має не різко виражений повздовжній валик, краще помітний у ріжучому краю; валик поділяє губну поверхню на дві нерівні частини: меншу-медіальну і велику-дистальну.

Ріжучий край коронки закінчується горбом і має два тупих кути : медіальний і дистальний. Медіальний кут розташований ближче до горба, ніж дистальний, внаслідок чого з двох ліній, що складають ріжучий край - дистальна довша медіальної. Дистальна частина ріжучого краю часто увігнута. Медіальний кут зазвичай нижче дистального.

Оральна поверхня вужча, ніж губна, злегка опукла так само як губна, має повздовжній валик, що йде від шийки до ріжучого горба. Валик поділяє піднебінну поверхню на дві частини - медіальну і дистальну, з обох сторін від нього часто є заглиблення. У верхній третині валик переходить у добре розвинутий зубний горбок.

Апроксимальна поверхня коронки ікла в порівнянні з такий у різців більш опукла.

При розгляді коронки ікла зверху яскраво окреслюється медіально-дистальна кривизна коронок.








Дата добавления: 2015-12-29; просмотров: 2747;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.