Дистанція «Рятувальні роботи».

1. Змагання на дистанції «рятувальні роботи» полягають у ліквідації «аварії» екіпажу у водному потоці, доставку «потерпілих», їх судна та спорядження на обумовлене місце (на судно, берег, до берега, суводі). «Потерпілими» можуть бути екіпаж судна, зазнавший перевороту, окремі учасники, манекени.

2. Умови проведення змагань (лінія руху, послідовність дій команди, засоби страхування, умови відліку часу) визначаються у Положенні про змагання або Умовах проведення змагань. «Потерпілі», спорядження і судно мають бути доставлені в визначене місце. Перетин граничної межі (рубежу) веде до зняття команди з дистанції.

3. Для проведення рятувальних робіт використовуються такі засоби страхування:

- з судна на плаву;

- з берега (рятувальним кінцем, корабликом, «живцем» і т. ін.);

- прийоми самострахування.

Випередження

3.16.7.1. На дистанції «спринт» та «ралі» екіпаж повинен поступитися дорогою іншому екіпажу, який наздогнав його і вимагає «Дорогу!».

3.16.7.2. На дистанції «слалом» екіпаж повинен поступитися дорогою іншому екіпажу, який наздогнав його і вимагає «Дорогу!» тільки за умови, що наздоганяючий екіпаж стартував пізніше, проходив дистанцію згідно із маркуванням воріт (належним чином), та суддя на воротах підтвержує вимогу «Дорогу». Екіпаж не повинен заважати попередньому якщо той почав взяття воріт згідно із п.5.6.2.4 цих Правил.

3.16.7.3. Якщо екіпажу при проходженні дистанції заважав інший екіпаж або об'єктивні причини, то з дозволу головного судді змагань, екіпаж, якому заважали, має право на перезаїзд.

Фініш.

3.16.8.1. Екіпаж вважається таким, що закінчив спробу, коли корпус останнього весляра та судно належним чином перетнули лінію фінішу.

3.16.8.2. При командному старті – фініш фіксується, коли корпус останнього весляра та судно останнього екіпажу команди, перетнули лінію фінішу.

3.16.8.3. У змаганнях на дистанції «Рятувальні роботи» фініш фіксується по виходу останнього учасника команди із спорядженням або без нього у визначене місце.

3.16.8.4. При проведенні ручного хронометражу, результати вносяться в протоколи з точністю до 0,1 секунди. При проведенні фотохронометражу – з точністю, яку дозволяє забезпечити апаратура.

Штрафи.

3.16.9.1. На дистанції «слалом» :

1. Підтоплення корпуса судна під віхи воріт, без їх торкання не штрафується.

2. При проходженні воріт, в залежності від характеру помилок, нараховуються такі штрафні очки:

- “0” – перетин лінії воріт усіма веслярами відповідно маркуванню воріт без дотику віх;

- “2” – перетин лінії воріт усіма веслярами судна відповідно мар-куванню з одним або кількома дотиками до обох віх воріт;

- “20” – при перетину лінії воріт половиною екіпажу;

- “50” – перетин лінії воріт менше половини екіпажу; не проходження воріт (коли зафіксовано початок взяття наступних воріт); порушення маркування воріт; ескімоський переворот в воротах при перетині веслярами лінії воріт, навмисне відкидання віхи воріт з метою проходження воріт, коли корпус учасника або судно не знаходиться у створі воріт.

3. На кожних воротах фіксується максимальний штраф (не більше 50 очок на одних воротах).

4. При проходженні воріт (зв'язки воріт) часу ГСК змагань може встановлювати штраф до 50 очок за перевищення інтервалу часу, встановленого для проходження даних воріт (зв'язки воріт) часу.

5. В змаганнях на дистанції «Рятувальні роботи» встановлюються наступні штрафи:

- за проходження обмежуючих воріт застосовуються штрафи на воротах згідно з ч.1) п.3.16.9.1;

- за загублене спорядження (10 очок – за кожен предмет, 50 очок – за судно). Спорядження вважається загубленим, якщо воно, на момент фінішу команди знаходиться поза обумовленою зоною;

- за «втрату» учасника змагань та перетин граничного рубежу команда знімається з дистанції.

Сигналізація.

3.16.10.1. Судді на воротах, для оповіщення старших суддів, учасників і глядачів щодо розміру штрафу на воротах, користуються сигнальними жезлами. Жезл являє собою диск діаметром 30 см або квадрат із стороною 30 см зі зрізаними кутами і ручкою для тримання.

Жезли з обох боків мають цифри і пофарбовані в кольори: “0” – білий, “2” – жовтий, “20” – синій, “50” – червоний. Цифри повинні мати висоту і ширину відповідно 20 і 10 см, ширина лінії – 2 см. Колір цифри повинен бути контрастним до кольору диску.

3.16.10.2. При завершенні суддівства воріт суддя піднімає та показує відповідний до штрафу, отриманому екіпажем на даних воротах, жезл старшому судді на воротах, учасникам , глядачам.

Незалік.

3.16.11.1. Екіпаж (команда) не отримує заліку у спробі:

- при запізненні на старт;

- при перевороті судна на дистанції «Слалом» (крім «ескімоського» перевороту);

- якщо спорядження чи судно не пройшли технічну комісію, або в них після проходження технічної комісії були внесені зміни, що суперечать даним Правилам;

- в момент фінішу на дистанції не весь екіпаж знаходився на судні або судно було в перевернутому стані;

- при перетині граничного рубежу на дистанції «Рятувальні роботи» хоча б одним з учасників;

- учасникові (екіпажу) або його судну при проходженні дистанції була наданабудь-яка стороння допомога;

- за порушення вимог, що зазначені в цих Правилах або Положенні про змагання.

3.16.11.2. Порушення приписів п.3.16.7.1, 3.16.7.2 цих Правил за рішенням ГСК змагань, може бути підставою для незаліку екіпажу (команді) даної спроби. Невиконання вимог п.3.16.7.1 підтверджує старший суддя на воротах.

Вимоги до безпеки.

3.16.12.1. До змагань допускаються судна лише у технічно справному та безпечному стані. Конструкція судна та його вузлів повинна давати змогу учаснику легко залишити судно і не травмувати учасників.

3.16.12.2. При проходженні дистанцій змагань кожен учасник повинен бути у застебнутій касці,рятувальному жилеті достатнього об’єму, без довгих мотузок. Одяг повинен закривати тулуб, плечі, руки по лікті, ноги – до взуття.

3.16.12.3. Байдарка, каяк та каное повинні містити достатню додаткову плавучість та мати обв'язку (байдарка) або страхуючи петлі. Інші суда повинні бути оснащені рятувальними кінцями.

3.16.12.4. Положенням про змагання або Умовами можуть визначатися додаткові вимоги безпеки щодо спорядження учасників та обладнання суден.








Дата добавления: 2015-11-28; просмотров: 674;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.