Перешкоди на дистанціях велокрос і тріал

Зміст перешкод на дистанціях велокрос і тріал полягає у подоланні їх, як і всієї дистанції, на велосипеді. Перешкоди мають коротку довжину (від 2 до 5 м). Перелік перешкод:

- вузький проїзд шириною до 1 м;

- крутий поворот під кутом 90°-120°;

- проїзд по канаві (перетин канави);

- переїзд через вал; - проїзд лабіринтом;

- крутий підйом; - крутий спуск;

- розворот у зворотній напрямок на обмеженій площі;

- проїзд по кам'яному завалу;

- переїзд через водяну перешкоду, рівчак або яр;

- заїзд на перешкоду типу «висока бровка» або «колода»;

- переїзд через закріплені колоди;

- заїзд або з'їзд з перешкоди типу «сходи».

Штраф аналогічно п. 3.17.4.1(8).

3.17.4.3. Перешкоди для дистанції «Фігурне водіння велосипеда»

1)Щілина.На відстані 5-8 см (в залежності від ширини шини) один від одного встановлюються два плоских предмети висотою не більше 15 см. Учасник повинен проїхати між ними.

2)Змійка між стійками.Учасник проїжджає послідовно всі проїзди між 6 стійками висотою не менше 1,5 м, встановленими через 1,5 м одна від одної в одну лінію. Обмежувальні лінії проведені на відстані 1,5 м з обох боків від неї.

3)Коридор.Учасник проїжджає по коридору довжиною 10 м, шириною 0,7 м, утвореному розміткою і двома паралельними рядами стійок висотою 1,5 м, встановленими через 0,5 - 0,8 м.

4)Колія.Учасник проїжджає по колії довжиною 5 м і шириною 20 см, утвореною двома рядами обмежувачів через 0,5 м висотою до 15 см.

5)Коло.Учасник заїжджає через розрив шириною 1 м в коло діаметром 3 м, розвертається там і виїжджає через розрив назад. Забороняється відрив колес від землі. По розмітці кола встановлюються обмежувачі у вигляді кеглів чи брусків висотою до 15 см через 0,5 м.

6)Вісімка.Фігуру утворюють два кола діаметром 3 м, що прилягають одне до одного. Учасник заїжджає у фігуру вздовж дотичної в перший розрив шириною 1 м, розвертається в першому колі потім в другому, вимальовуючи вісімку, і виїжджає через другий розрив. Місця заїзду і виїзду, а також розмітка фігури – аналогічно п. 6.4.3.5.

7)Ворота.Учасник проїжджає через ворота шириною 0,9 м і висотою 1,2 м. Верхня перекладина воріт не закріплена і вільно лежить на стійках.

8)Кільце.На відстані 5 м одна від одної встановлюються дві стійки з кронштейнами, які закріплені на висоті 1,5 м від землі. На одній з стійок висить кільце (діаметром 20-30 см). Учасник знімає кільце однією рукою, берется цією рукою за руль перехоплює кільце і вішає його на кронштейні другої стійки іншою рукою.

9)Перенесення предмету.На землі на відстані 5 м одне від одного розмічені два кола діаметром 20 см. В одному з них встановлюється кегля (куб з ребром 8-12 см. або фішка відповідного розміру) висотою 15 - 20 см. Учасник, рухаючись на велосипеді, повинен переставити кеглю (куб, фішку) в друге коло.

10) Зигзаг.Фігура складається з п'яти прямолінійних відрізків шириною 80 см і довжиною по 3 м (по осі), з'єднаних під прямим кутом. По розмітці фігури встановлюються обмежувачі у вигляді кеглів чи т.п. висотою до 15 см. через 0,5 м.

11)Гойдалка.Учасник проїжджає по дошці (довжиною 2,5-3 м, шириною 20 - 30 см.), яка встановлена в центрі на опорі висотою 15-25 см і гойдається. Кінець дошки призначений для заїзду, повинен опускався вниз під дією власної ваги.

12) Змійка між фішками.Учасник проїзджає зигзаг між 6-8 фішками висотою 15 см, встановленими через 1,0-1,2 м одна від одной на одній лінії.

13)Стоп-лінія. Фініш.На землі розмічається квадрат, сторона якого дорівнює 1 м. На його дальній стороні розмічується білою фарбою лінія шириною 10 см, довжиною 1 м, яка є стоп-лінією. Учасник повинен зупинити велосипед так, щоб переднє колесо мало контакт зі стоп-лінією. Фінішем є дотик переднього колеса до стоп-лінії. Допускається дотик землі ногами в межах квадрату після зупинки велосипеду.

3.17.4.4. Штрафи на дистанції «Фігурного водіння»

1. Штраф по 1 балу призначається:зазбиття одної фішки, кеглі, стійки або їх об'їзд; кожен заїзд за обмежувальну лінію одним колесом; недоїзд до Стоп-лінії, кожен дотик ногою до землі, в т.ч. при недоїзді до стоп-лінії (поза межами квадрату); помилка при перевішуванні кільця.








Дата добавления: 2015-11-28; просмотров: 656;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.