Керування складськими запасами

Товари з нестабільним попитом варто замовляти точно під наявні потреби.

У результаті аналізу виявляються дві категорії товару: товари зі стабільним попитом і товари з падаючим попитом. Для подальшої автоматизованої обробки необхідно додати відповідну додаткову властивість товару, наприклад, "Стабільність збуту", у якому й указати приналежність до тієї або іншої категорії.

Для керування замовленнями товарів з нестабільним попитом варто застосовувати політикові мінімізації складських запасів, замовляти тільки те, під що є замовлення покупців або плани продажів, з обліком уже наявних запасів на складах і раніше замовленого в постачальників.

Для реалізації такої політики керування в "1С:Керуванні торгівлею 8" можна скористатися інструментом Календарний план закупівель.

Варто встановити вибірку по властивості товару - приналежності до категорії товарів з попитом, що знижується.

Рис. 7.13. Помічник планування

 

При виборі джерел інформації для розрахунку кількості варто опиратися на плани продажів, замовлення покупців і внутрішні замовлення, при цьому варто відняти наявний залишок на складах і раніше зроблені замовлення.

 

Товари зі стабільно високим попитом краще закуповувати із запасом - на випадок збоїв поставок або різкого росту закупівельної ціни.

Рис. 7.14. Помічник планування

Для групи товарів зі стабільним попитом, особливо тих, по яких очікується ріст закупівельної ціни, варто застосувати політикові додаткового складського запасу. Зрозуміло, якщо вартість витрат складського зберігання не перевищить очікуваного ефекту економії на закупівельних цінах.

Для реалізації такої політики керування в "1С:Керування торгівлею 8" варто застосувати інструмент Планування по крапці замовлення.

При виборі джерел даних для планування також варто опиратися на плани продажів, замовлення покупців і внутрішні замовлення, за винятком наявних складських запасів і раніше зроблених замовлень. У відмінності від товарів з попитом, що знижується, для цих товарів варто сформувати додатковий запас, що дозволить із однієї сторони заощадити на росту закупівельних цін, а з іншої підстрахує на випадок проблем з регулярністю поставок і взаємин з постачальником - у цьому випадку маючи резерв не прийде терміново в умовах цейтноту погоджуватися на умови постачальника, а можна спокійно проаналізувати ринкову кон'юнктуру й прийняти зважене рішення.

Величина резерву задається у відсотках і для кожної позиції або групи визначається экспертно.

Рис. 7.15. Встановлення точки замовлення

 

На підставі даних про страховий запас, що течуть складських залишках і планируемых поставках товарів формується звіт з рекомендаціями про закупівлю товарів.

Рис. 7.16. Аналіз точки замовлення

Необхідні замовлення постачальникам формуються безпосередньо з форми звіту.

У такий спосіб в "1С:Керуванні торгівлею 8" замикається контур керування складськими запасами, адаптований під завдання антикризового керування підприємством. Своєчасна зміна принципів керування запасами дозволить підприємству не заморозити дефіцитні оборотні кошти на складі, заощадити на закупівельних цінах і одержати додаткові конкурентні переваги.

Використовувані механізми "1С:Керування торгівлею 8":

Звіт XYZ/ABC аналіз продажів;

Звіт Аналіз оборотності товару;

Продажі й залишки;

Помічник планування;

Документ Установка крапки замовлення;

Звіт Аналіз крапки замовлення.

Контрольні питання

1. Поняття про структуру інформаційної системи.

2. Структура інформаційної системи. ( на прикладі «1С – Предприятие 8»)

3. Антикризові інструменти для торгівлі: Керування дебіторською заборгованістю.

4. Антикризові інструменти для торгівлі: керування асортиментами й складськими запасами.

Література.

 

2. Змістовий модуль 3

ТЕХНОЛОГІЇ ВІРТУАЛЬНОЇ ТА ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ

 

Лекція 8.Моделювання бізнес-процесів за допомогою діаграм BPMN

Мета: знайомство з принципами побудови бізнес-процесів за допомогою діаграм BPMN .

План

8.1. Business Process Modeling Notation

8.2. Специфікація BPMN

8.3. Метамодель для BPMN

8.4. BPMN і BPEL

 








Дата добавления: 2015-11-06; просмотров: 675;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.