ЗАМІНА ПОСТІЛЬНОЇ ТА НАТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ ТЯЖКОХВОРИМ

Навчальна мета: уміти замінити постільну білизну тяжкохворому в разі, якщо йому дозволено повертатися в ліжку; замінити постільну білизну тяжкохворому, якщо йому заборонено повертатися в ліжку; замінити тяжкохворому сорочку.

Виховна мета: виявити велику обережність під час заміни постільної та натільної білизни, щоб не завдати хворому додаткового болю.

Початковий обсяг знань: знати засоби дотримання санітарно-гігієнічного режиму під час заміни білизни.

Оснащення:

1) простирадло, наволочка;

2) підковдра;

3) сорочка чоловіча;

4) сорочка жіноча;

5) труси чоловічі;

6) рушник;

7) гумові рукавички;

8) клейончастий мішок.

Дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму під час заміни білизни. Замінюють натільну та постільну білизну в стаціонарі один раз на 7 — 10 діб або щоразу після забруднення. При заміні постільної білизни, якщо дозволяють умови та стан хворого, краще посадити його на стілець або перекласти на інше ліжко чи кушетку. Мокру від поту білизну слід прати, сушити її не рекомендується. Щоб запобігти поширенню інфекції в лікувальних закладах, заміну та збирання брудної білизни потрібно проводити в гумових рукавичках. Білизну, забруднену кров'ю або виділеннями, необхідно згорнути забрудненою поверхнею до середини й транспортувати в щільних клейончастих мішках. Сортувати білизну в палатах заборонено. Для тимчасового зберігання брудної білизни у відділеннях виділяється окрема кімната.








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 1046;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.