Клавіатура комп'ютера.

Розглянемо клавіатуру комп'ютера (рис. 1). Вона призначена для введення інформації в комп'ютер: текстів та команд.

Клавіша вводу (Enter) найважливіша. її використовують для запуску команд, програм і закінчення введення деякої частини інформації (наприклад, абзацу в текстовому документі тощо). Клавіш вводу на клавіатурі є дві.

Рис. 1. Клавіатура комп'ютера.

Доступ до символів верхнього регістра та великих букв дає одна з двох клавіш Shift. Для постійного введення великих літер є також клавіша Caps Lock. Клавіші зі стрілками призначені для переміщення курсора. Клавіші Ctrl використовуються в комбінаціях з іншими клавішами. Комбінацію клавіш, які слід натиснути одночасно, зазвичай позначають за допомогою символу +.

Перемикачем між українським і англійським алфавітами $ певна комбінація клавіш, наприклад, Ctrl+ Shift, ліва Alt+Shift чи інша.

У режимі натиснутої клавіші NumLock можна користуватися цифровими клавішами 0–9 на додатковій секції праворуч. Ці цифрові клавіші використовують для введення символів, яких Z клавіатурі немає. Наприклад, апостроф утворюють за допомогою комбінації Alt+0146. інші алфавітно-цифрові клавіші призначені для введення команд, створення текстів тощо.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 1126;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.002 сек.