Параметри комутаторів

Амплітуда напруги як на керованому ключі, так і на діоді дорівнює напрузі живлення: в контурі uжVS VD, коли ввімкнений керований ключ, напруга живлення прикладається до діода та навпаки. Сума середніх струмів керованого ключа та діода дорівнює середньому вихідному струму ів0. Розподіл середнього струму між VS і VD залежить від коефіцієнта заповнення t: у разі його підвищення середній струм керованого ключа зростає, а діода – зменшується. Найбільший середній струм керованого ключа досягається при t = 1, а діода – при t = 0. Обидва струми дорівнюють при цьому ів0. Помножуючи середній струм на значення прямого падіння напруги на кожному з напівпровідникових приладів, одержуємо потужність, що виділяється у вигляді тепла. Падіння напруги на діоді і на одноопераційному тиристорі може бути прийняте рівним одному вольту. На двоопераційних приладах це падіння значно більше.

Крім середнього, при виборі двоопераційних приладів потрібно знати також амплітудний струм. Якщо нехтувати пульсаціями, цей струм також дорівнює ів0.








Дата добавления: 2015-10-13; просмотров: 478;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.