Лекція 8. Широтно-імпульсне регулювання напруги на ТЕД постійного струму. Пульсації вхідного струму та вихідної напруги, фільтри

 

Широтно-імпульсні перетворювачі (ШІП) призначені для регулювання вихідної напруги без зміни роду струму на виході у співвідношенні до входу. Залежно від роду струму розрізняють ШІП постійного та змінного струмів: у перших рід струму на вході і виході постійний, у других – змінний.

Найбільше практичне застосування отримали ШІП постійного струму. На базі цих ШІП виконуються тягові приводи з двигунами постійного струму при живленні від контактної мережі постійного струму або акумуляторів. ШІП використовується при цьому для регулювання як якірного струму, так і струму обмоток збудження. ШІП також може застосовуватися як складова частина перетворювача тягового електропривода з двигунами змінного струму. Тут їх призначення полягає також у регулюванні величини напруги або струму. При цьому вони можуть будуватися як самостійні вузли схеми або поєднуватися з автономними інверторами. Далі будуть розглядатися тільки ШІП постійного струму.

Залежно від ступеня складності перетворювальної функції, що виконується, розрізняють прості та складені ШІП. Прості ШІП виконують елементарні функції зниження або підвищення вихідної напруги відносно вхідної (знижувальний та підвищувальний ШІПи). Складені ШІП одержують шляхом з’єднання простих, вони виконують більш розвинуті функції. Для систем тягового електроприводу використовуються оборотні, реверсивні та багатофазні ШІП.








Дата добавления: 2015-10-13; просмотров: 1097;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.