Розрахунки із застосуванням пластикових картоккарточок

 

У разів разі відрядження за кордонкордон працівникові, направленому у відрядження, сума авансу в іноземній валюті може бути або видана на руки, або перерахована в безготівковій формі на картковий рахунок.

Основним документом, що регламентує порядоклад здійснення розрахунків зіз пластиковою карткоюкарточкою, є Положеннястановище про порядоклад емісії платіжних картоккарточок і здійснення операцій зіз їх застосуваннямвживанням, затверджене Постановою постановою НБУ № 367 від 27.08.2001 р.

Працівник, який відряджається, може за допомогою карткових рахунківлічби:

- проводитисправляти,проводити безготівкові розрахунки в іноземній валюті за межами України, пов’язані з витратами на відрядження і представницькими витратами;

— одержуватиотримувати,набувати готівку в іноземній валюті для оплати витрат на відрядження або за межами України, або в установленому порядку на території України в касі емітента.

Протеоднак, працівник, який відряджається, не має права застосовувати корпоративну карткукарточку для оплати в іноземній валюті договорів (контрактів), здійснюваних від імені резидента.

Засоби, списані зіз карткового рахунку, вважаютьсялічаться виданими під звіт.

У разі, якщо підприємство не має корпоративної карткикарточки, грошові кошти на відрядження працівнику можуть бути видані через особистіособові карткові рахунки. Засоби, зараховані на особистийособовий картковий рахунок працівника, вважаютьсялічаться виданими йому під звіт.

Використання засобів зіз карткового рахунку повинно бути підтверджене відповідними звітними документами: сліпом, квитанцією платіжного терміналу, чеком касового апарату, чеком банкомату і т.п. Повернення працівником невикористаних засобів проводиться справляється,проводиться відповідно до законодавства України.








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 570;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.