Перелік номенклатур з обліку праці та її оплати

Назва показників Призначення показників Носії інформації
Прізвище, ім'я та по-батькові працівника, ідентифікаційний но­мер, назва структурно­го підрозділу, посада, робоча професія, роз­ряд Для обліку відпрацьо­ваного, часу. Для обліку виробітку Для нарахування за­робітної плати Для узагальнення за­робітної плати за її ви­дами, формами та ка­тегоріями працюючих Для виплати заробіт­ної плати Особова картка праців­ника, відомість обліку працівників підрозді­лу. Табель обліку відпра­цьованого робочого часу. Наряд на відряд­ну роботу. Маршрут­ний лист. Розрахунково-платіжна відомість працівника. Розрахун­ково-платіжна відо­мість зведена.
Кількість відпрацьова­них днів (годин), обсяг виробітку        
Посадовий оклад, та­рифна ставка, відрядна розцінка, нормативи доплат за їх видами, нормативи утримань за їх видами        

 

Для нарахування заробітної плати кожному працівнику та про­ведення розрахунків за нею на документах потрібно вказувати усі показники, необхідні для одержання підсумків у людино/годинах, людино/днях і заробітної плати у розрізі категорій працюючих, видах робіт, видах продукції, місцях та центрах виникнення ви­трат. Організація руху документів повинна охоплювати час і шлях від першого запису у документі до його здачі до архіву (наприклад, від відкриття наряду до його здачі у бухгалтерію). Організація пер­винного, аналітичного і синтетичного обліку повинні бути послі­довними складовими єдиної системи обліку.

Особливістю організації обліку праці та її оплати є необхідність суворого дотримання термінів виплати заробітної плати, перед­бачених Колективним договором. Усі документи з обліку відпра­цьованого робочого часу та виробітку складаються у виробничих підрозділах, тобто поза межами бухгалтерії, тому необхідно забез­печити їх своєчасне надходження до бухгалтерії. Для цього роз­робляють графіки документообігу та впроваджують певні органі­заційні заходи, ідо забезпечують неухильне дотримання усіма виконавцями зазначених у них термінів, у тому числі і матеріальна відповідальність.

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 746;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.