Додаток 1.Г

1. Цифровийтест (дуалів, докторів філософії у галузі соціоніки – Валентини Мегедь і Анатолія Овчарова)

 

У кожній із 4-х пар абзаців виберіть той, із твердженнями якого ви більше згодні (щодо власної персони). Запишіть його номер. Отриманій вами комбінації 4-х цифр відповідає певний тип особистості. Ключ – у кінці.

 

1. Ваша працездатність рівномірна, та якщо міняється, то тільки з відомої вам причини. Ви не любите відкладати справи «на потім», вважаючи за краще готуватися до всього заздалегідь, і не схильні міняти свої плани або рішення. Вас обтяжує невизначеність, тому ви вважаєте за краще мати чіткий часовий графік роботи.

2. Ваша працездатність характеризується підйомами і спадами активності, які часто бувають у вас без певних причин. Зазвичай ви не складаєте плани наперед, вважаючи за краще діяти за ситуацією. Найчастіше ухвалюєте рішення і здійснюєте «прорив» в останню мить. Вам важко укладатися в терміни, підкорятися певному графіку або розпорядку.

 

 

3. Ви не надаєте великого значення емоційним розбіжностям між людьми, поки вони не зачіпають ваших принципів. У ділових стосунках професіоналізм ставите вище за інші особисті якості і не йдете на поводі у своїх симпатій і антипатій. Вважаєте за краще не обговорювати теми особистого життя. Вас більше цікавлять інші питання. Вважаєте, що важливіше бути правим, ніж приємним.

4. Ви добре знаєтеся на прихованих почуттях, спонуках і взаєминах людей. Охоче берете участь в обговоренні і вирішенні їхніх особистих проблем. Довго пам'ятаєте і переживаєте образи. Схильні до компромісів у справах заради збереження хороших стосунків. Ваша дипломатичність дозволяє знайти правильний підхід до кожного.

 

 

5. Ви реалістичні, практичні і діяльні. Впевнені у своїх потребах і вмієте відстоювати свої інтереси. Ваші вислови конкретні, і ви не любите вислухувати довгі та абстрактні відповіді. З недовір'ям ставитеся до теорій, не перевірених практикою і досвідом інших. Завжди перевіряєте результати зробленого.

6. Ви людина з розвиненою уявою, добре передбачаєте розвиток подій, але можете проявляти неуважність або зволікати з упровадженням своїх планів. Часто поступаєтеся своїми позиціями активнішим і напористішим партнерам. Ви любите експериментувати, інтерес до нового такий великий, що може превалювати над користю.

 

 

7. Вам зазвичай властиві стриманість і обережність у висловах. Ви вважаєте за краще приховувати свій внутрішній стан і прагнете не виділятися серед інших. Рідко проявляєте ініціативу в знайомствах, віддаєте перевагу звичному товариству.

8. Вам властиві сміливість, імпульсивність, рішучість. Ви не боїтеся ризику. Відкриті і довірливі. Ви охоче проявляєте ініціативу в нових справах і знайомствах. У роботі часто віддаєте сил більше, ніж потрібно, так що Вам важко вчасно зупинитися.

 

Ключ до тесту:

2368 – ІЛЕ, Дон-Кіхот

2457 – СЕІ, Дюма (-батько)

1458 – ЕСЕ, Гюго

1367 – ЛІІ, Робесп'єр (або Декарт)

1468 – ЕІЕ, Гамлет

1357 – ЛСІ, Максим (Горький)

2358 – СЛЕ, Жуков (або Македонський)

2467 – ІЕІ, Єсенін

1368 – ЛІЕ, Джек (Лондон)

1457 – ЕСІ, Драйзер

2458 – СЕЕ, Наполеон (або Цезар)

2367 – ІЛІ, Бальзак

2468 – ІЕЕ, Гекслі

2357 – СЛІ, Габен

1358 – ЛСЕ, Штірліц (Холмс)

1467 – ЕІІ, Достоєвський (Ватсон)

.

 


Додаток 1.Ґ

Тест І.Д. Онуфрієнка-Вайсбанда

По лівому стовпцю виберіть "свою" – більш відповідну вашому духовному складу – половину сторінки: верхню або нижню.

З двох стовпців правіше вибраного – знову виберіть "свій": верхній або нижній і так далі, поки не вийдете на конкретний тип особистості.

 

Безтурботність, свобода від зобов'язань, невимушеність, плавні котячі рухи, випадковий успіх, пристосування до змінного світу, уловити нові тенденції; відмітити можливості, що надаються; імпульсивність вчинків, допитливість Перспективні можливості, нові складні завдання, абстракція, теорія, пізнання невідомого, глобальний підхід до проблем.   Ентузіазм, азарт, захопленість новими починами.   Ідеї, що Дон-Кіхот надихають. (ІЛЕ)  
Цікаві Гекслі люди.(ІЕЕ)  
Уява, фантазія, глибина розуміння, майбутнє.   СкептичнеБальзак передбачення. (ІЛІ)  
ЕмоційнеЄсенін передчуття. (ІЕІ)  
Тут і зараз! Конкретність: звуки, фарби запахи, все бачу, чую, готовий реагувати; пронизливе відчуття реальності. Воля і ціле- спрямованість, не боятися труднощів.   Стратегія Жуков перемоги. (СЛЕ)  
ЗáхватНаполеон влади. (СЕЕ)  
  Увага, відчуття природи, мистецтва, людей. ХолоднаГабен добро- (СЛІ) зичливість.
Тепладобро- Дюма зичливість. (СЕІ)

 

Планомірне просування, завчасна підготовка, систематична робота, не відкласти на останню хвилину, довести почате до кінця, зробити і помилуватися результатом, чіткі, різкі рухи, відповідальністьза: o вчинки o емоції o рішення. Розум, логічний аналіз, мислення, об'єктивний світі його закони, наука, техніка, виробництво. ============ Почуття, розуміння людей, їхніх потреб, стосунків,любові і ненависті, добра і зла, доброта, емоції, симпатії. Дія, вміння здійснювати розумні вчинки. =========== Аналіз, уміння робити правильні виводи. =========== Буря прист-растей, не приховувати своїх почуттів. =========== Мовчазне переживання, внутрішній духовний світ Романтика Д. Лондон подолання. (ЛІЕ) ================== Боротьба Штірліц з хаосом. (ЛСЕ)   ==================Істина, Робесп'єр справедливість. (ЛІІ) ================== Реалізм, М.Горький упровадження. (ЛСІ)   ================== Романтична Гамлет трагедія. (ЕІЕ) ================== Полум'яний Гюго іпривітний. (ЕСЕ) ==================Співчуття Достоєвський людському болю. (ЕІІ) ==================Неприйняття Драйзер зла, чистота. (ЕСІ)

 









Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 625;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.