Критерії оцінювання ринкових перспектив інноваційного продукту. Ефективність організації і функціонування бізнес-процесів — інноваційного, виробничого і маркетингового — визначають нині довгострокову конкурентоспроможність

Ефективність організації і функціонування бізнес-процесів — інноваційного, виробничого і маркетингового — визначають нині довгострокову конкурентоспроможність підприємства (рис. 1.8.):

Рис. 1.8. Взаємозв'язок основних бізнес-процесів підприємства

 

Головними чинниками комерційного ризику фірми, що запроваджує нововведення може бути як рівень оригінальності та складності концепції товару для сприйняття її ринком, так і рівень технологічної інновації у здій­сненні задуму. Чим глибше фірма занурюється в нові сфери дія­льності, тим вищим для неї стає стратегічний ризик.[27] .

Найбільший ризик має місце і тоді, коли фірма освоює нові ринки за допомогою нових товарів, виготовлених за новими технологіями. У цьому разі ризик стає адекватним стратегії повної диверсифікації. У загальному вигляді всі можливі критерії класифікації наведено в табл. 1.5.

 

Таблиця 1.5.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 648;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.