Різновиди невербальної інформаційної зброї

Технології інформаційно - психологічного впливу на масову свідомість та шляхи захисту від них.

Різновиди невербальної інформаційної зброї

Ефективним є використання генераторів електромагнітного імпульсу. Проведені експерименти показали, що найпростіші малогабаритні генератори на відстані до 500 м можуть внести небезпечні перекручування в роботу приладів літака, що робить зліт чи посадку, а також заглушати двигуни сучасних автомобілів, оснащених мікропроцесорною технікою.

Біологічні засоби являють собою особливі види мікробів, здатні знищувати електронні схеми й ізолюючі матеріали, які використовуються в радіоелектронній техніці.

Методи радіоелектронного впливу передбачають використання засобів радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки. Основним призначенням такої зброї є контроль інформаційних ресурсів потенційного супротивника і приховане чи явне втручання в роботу його систем управління і зв’язку з метою їх дезорганізації, порушення нормального функціонування чи виводу з ладу.

Методи програмно-технічного впливу (на комп’ютерно-телекомунікаційні мережі).

1.2. Енергоінформаційна психологічна зброя – технічні засоби (пристрої), які здатні генерувати та випромінювати модульовані надвисокочастотні, ультразвукові та інфразвукові хвилі, дія яких спричинює порушення діяльності нервової системи людини. Засоби:

- генератори надвисокочастотного випромінювання. Впроваджують інформацію прямо в мозок людини, в їх полях прискорюється (чи, навпаки, уповільнюється) психообробка даних підсвідомістю. Особлива увага при цьому приділяється нетермічним ефектам, які можуть спричинити повну зупинку чи часткове порушення функцій органів людини;

- генератори ультразвукового випромінювання. Принцип дії заснований на тепловому та механічному впливові механічних вібрацій частотою більше 100 кГц на тканини людини. Це порушує діяльність органів, спричинює біль, може привести до смерті;

- генератори інфразвукового випромінювання. Принцип дії заснований на явищах резонансу в організмі людини при частоті коливань нижче 16 Гц, який спричинює головний біль, запаморочення, порушення дихання та зору, конвульсії, втрату свідомості. Висока інтенсивність інфразвукових коливань може викликати ураження внутрішніх органів та перевантаження системи кровообігу серця та спричинити смерть. Однак, є технічні проблеми створення такого типу зброї. Так, для отримання смертельної частоти 7 Гц необхідно створити свисток діаметром 7,5 метрів. Для того, щоб привести його в дію необхідні надпотужні компресори.








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 572;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.