Тема 20 Види двигунів постійного струму

Це такі двигуни постійного струму у яких збудження відбувається від особливо потужних сталих моментів на основі рідко земельних металів, тобто дорогі магніти.

За конструкцією – це двигуни значно довші звичайних. Розглянемо звичайну та подовжену конструкцію двигуна постійного струму.

 

звичайна

M=F*R=C*Ф*ІЯ;

Залишая той же обсяг металу якоря подовжимо його доки радіус буде у двічі менше R.

r=R/2; l=4L; F=const;

МД=l*r*M=2M;

Традиційний двигун з електромагнітним збудженням обмежені за довжиною оскільки це потребує значної кількості дроту на обмотку збудження і веде до збільшення витрат. А коли сталий магніт збудження виготовлений з сучасних прогресивних матеріалів то можливо подовжена форма двигуна.

M=I*dU/dt+M0, M0=const

I=∫mi*ri2*dr – моменти інерції обертаючих частин пропорційний квадрату радіуса.

ІтрД ~ 4 рази

Тобто високомоментний двигун постійного струму не тільки розвиває більший інерционий момент, але і здатний створювати набагато більше прискорення та гальмування.

 

Унітарні колекторні двигуни

Це двигуни постійного струму послідовного збудження. Вони можуть вмикатися, як у коло постійної напруги так і в коло змінної напруги. Вони цей струм змінюють напрям, тому знак обертального моменту та напрямок залишається незмінним

 

M= C*Ф*ІЯ;

Широко використовуються у бутовому електричному інструменті – вони дають можливість створювати високі оберти до 6.000 обертів за хвилину, також мають жорстку ділянку.

 

Реверс двигунів

Реверс – змінна напряму обертання у двигунів відбувається по різному: для трьох фазного асинхронного двигуна треба поміняти дві любі фази з трьох, аналогічно для синхронного двигуна.

Для конденсаторного асинхронного двигуна зміна місцями фази ніяк не впливає на напрямок обертання. Для реверсу необхідно поміняти початок та кінець одної з фаз в середині двигуна.

Для двигунів постійного струму незалежного збудження для реверсу треба поміняти або полярність напруги живлення.

Для універсальних колекторних двигунів (двигуна постійного струму послідовного збудження) – треба змінити кінець та початок однієї з обмоток у середині двигуна.

 

 








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 731;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.