Тема3 Основи теорії ЕА управління

Провідник зі струмом створює магнітне поле

Магнітне поле катушки називається намагнічувальною силою рівною iw=H де і – струм, w – число витків.

Котушки з осердям створюють магнітний потк – осердя у значній мірі підсилює магнітне поле

Осердя виготовляють з електротехнічних матеріалів. Залізо має домени проізвільно орієнтовані частини постійних магнітів. Сумарне поле = 0 під дією намагнічуючої сили ці домани упорядковуютьсявідповідно магнітному потоку котушки і підсилює їх. Цей ефект дуже проявляється ближче до початку.

Катушки з осердям (трансформатори, двигуни) ЕА вибирають такі, щоб робоча точка знаходилася на перегибі кривої гістерезису – досягається максимальний ефект при розумних витратах.

Електромагнітні сили між двома провідниками

i i

Магнітні поля взаємодіють між собою – електромагнітні зусилля F

С – коефіцієнт контура він залежить від геометрії і взаєморозташування провідників, чим більш лінії по площі магнітного поля тим більше і відповідно сила взаємодії - магнітна проникність в середовище.

Зазор в осерді між ярмом і якорем у своїй мірі послаблює магнітний потік із силою взаємодії, тому в електронних двигунах повітряний зазор мінімальний. Також на якість впливає якість ферамагнітного матеріалу.

Феромагнітні матеріали

- залізо

- коваль

- нікель

- рідко земельні елементи.

Тягову силу між ярмом та якорем розраховують за допомогою формули максвела.

Зусиля на провідник зі струмом у магнітному полі F=I B l sin

На провідник зі струмом у магнітному полі діє механічна сила F, яка залежить від магнітної індукції В, струму І, довжини провідника l, а також кута між направленням магнітного поля і довжиною рамки – це принцип роботи електричних двигунів.

Електро магнітна силадіє на феромагнітне осердя, в проміжку між терцями в яких є магнітне поле.

Пластини намагаються зблизитися, між якорем і ярмом діє сила тяжіння у цьому випадку трапляється найменший магнітний опір. Інша картина трапляється при дії магнітного поля на друге магнітне поле ьуь напрям дії сили.

Одноіменні відштовхуються

різноіменні притягуються.

При перемагнічуванні магнітного поля змінним струмом виникають витрати. Якщо в магнітному полі рухається металевий провідник, то в ньому виникає ЕРС – це принцип роботи генераторів.









Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 542;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.