Права лікаря ШМД

4.1. Виконувати свої службові обов’язки в обсязі, регламентованому положенням про виїзну бригаду швидкої медичної допомоги, посадовою та виробничими інструкціями та цим Положенням.

4.2. При виникненні ускладнень або неможливості проведення лікувального-діагностичного процесу отримувати консультацію старшого чергового медичного працівника Станції.

4.3. У разі виникнення загрози життю пацієнта під час транспортування госпіталізувати його у найближчий лікувально-профілактичний заклад, де може бути надана необхідна екстрена кваліфікована або спеціалізована медична допомога незалежно від наявності вільних ліжок, відомчої підпорядкованості та форми власності.

4.4. Визначати характер і обсяг роботи членів виїзної бригади швидкої медичної допомоги за обставин, що не передбачені посадовими і виробничими інструкціями та цим Положенням.

4.5. Підвищувати свою кваліфікацію не рідше одного разу на п’ять років, проходити атестацію і переатестацію за спеціальністю “медицина невідкладних станів” у встановленому порядку.

4.6. Вимагати від водія виїзної бригади швидкої медичної допомоги дотримання маршруту руху, правил безпеки руху та виконання покладених на нього обов’язків при наданні допомоги у вогнищі з великою кількістю потерпілих.

4.7. Вимагати від членів виїзної бригади швидкої медичної допомоги виконання своїх обов’язків визначених цим Положенням.

4.8. Подавати керівництву Станції (ЛПЗ) пропозиції щодо покращення організації роботи бригади, про заохочення або притягнення до відповідальності членів виїзної бригади.

4.9. Вносити пропозиції з питань удосконалення роботи бригад швидкої медичної допомоги, покращення умов праці медичного персоналу.

4.10. У разі виникнення загрози життю або здоров’ю членів бригади відмовитися від виконання даного виклику.

 


D – danger - огляд місця події :

Якщо бригада швидкої медичної допомоги прибуває першою, то швидко і ретельно

Оглядає:

місце події, покриття ґрунту, рельєф, під'їзд;

безпечність місця під'їзду, евакуації;

кількість постраждалих, їх стан тяжкості.

Здійснює:

прогноз вірогідних ушкоджень у постраждалих;

виклик (за необхідності) рятувальної служби, міліції, інших служб;

запит про додаткові бригади.

Заходи

Визначення механізму травмування та з'ясувати природу сил, впливу яких піддавався постраждалий . дорожньо-транспортної пригоди

    1. падіння з висоти
    2. ураження струмом
    3. утоплення
    4. механічної асфіксії
    5. укуса твариною, комахою
    6. опіки,
    7. в наслідок СДЯР
    8. або радіацією та ін.).
  1. Забезпечити особисту безпеку.

Засоби індивідуального захисту прийнято поділяти на

— засоби захисту органів дихання ( фільтрувальні протигази, ізолювальні протигази, респіратори, протипилова тканинна маска, ватно-марлева пов’язка)

— засоби захисту шкіри – табельні та підручні. Табельні (комплект фільтрувального одягу,обробленого спеціальною пастою та ізолювальні засоби з повітронепроникних матеріалів)

— медичні засоби індивідуального захисту (радіопротектори, антидоти, індивідуальний протихімічний пакет, індивідуальний перев’язувальний пакет)

 

Необхідно переконатися , що немає небезпеки для самого медичного персоналу
( активне транспортний рух, електрику, загазованість і т.п.)

ü Слід дотримуватися заходів обережності і використовувати доступні захисні пристрої.

ü Медичні працівники не повинні входити в зону знаходження потерпілих , якщо це небезпечно і вимагає спеціальної підготовки або оснащення. Робота в таких умовах - прерогатива рятувальних формувань , навчених і оснащених відповідним чином (робота « на висоті » , в загазованих або охоплених полум'ям приміщеннях тощо).

ü Медичний персонал може піддаватися небезпеки при ураженні пацієнта токсичними речовинами або контагіозними інфекціями ( сильнодіючими газоподібними речовинами гидроген ).

ü Випадки передачі ВІЛ -інфекції були результатом ушкоджень шкірних покривів рятувальників або випадкового уколу голкою / медичним інструментарієм.

ü Що надають медичну допомогу в обов'язковому порядку должни використовувати захисні окуляри та рукавички.

ü Для профілактики передачі інфекцій, що передаються повітряно -крапельним шляхом , повинні використовуватися лицьові маски з клапаном , працюючим в одному напрямку , або пристрої, що дозволяють герметііровать дихальні шляхи пацієнта ( ендотрахсальние маски тощо).

 

  1. Виявити ознаки раніше існуючого захворювання, яке могло спровокувати нещасний випадок.







Дата добавления: 2015-09-21; просмотров: 1680;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.