Необережні дії

Злочин, скоєний через необережність, внаслідок дій або бездіяльності людини, яка в конкретній ситуації передбачала можливість настання суспільно-небезпечних наслідків своєї поведінки, легковажно розраховувала на їх уникнення або загалом не передбачала, хоч могла і повинна була їх передбачити (ст. 251 КК України).

Необережні або недбалі дії лікарів частіше всього розцінюються як посадові злочини - недбалість (ст. 367 КК України). Вони досить різноманітні.

Необережність може бути двох видів (П. І. Кокуричев, М. А. Добин, 1977):

1) людина не передбачила наслідків своїх дій, хоча і повинна була їх передбачати. Це трактується як злочинна недбалість;

2) людина передбачала наслідки своїх дій, але легковажно сподівалася, що ці наслідки будуть відвернені, що розцінюється як злочинна самовпевненість.

У ветеринарній практиці несумлінне або некультурне виконання (невиконання) службових або професійних обов'язків, передоручення своїх функцій іншій особі, яка не має юридичних прав, порушення ветеринарних правил, встановлених для боротьби з хворобами тварин, проведення діагностичних і лікувально-профілактичних заходів, які спричинили істотну шкоду, підлягає кримінальному покаранню в установленому порядку.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 979;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.