Ситуація 9

Мета:Застосувати головне правило визначення вартості запасів, розглянути питання урахування непередбачених подій і ризиків.

Умова:

Компанія «Київ Антікс Ltd» реалізує старі картини й предмети старовини в салоні, розміщеному в кінотеатрі «Київська Русь». Ця компанія також має невелику фабрику в Донецьку, що робить меблі. На фабриці є цех, що здійснює високоякісну реставрацію древніх меблів. Зроблена в салоні інвентаризація зафіксувала за станом на кінець звітного періоду, тобто на 31 березня 2ХХХ р. наступне:

  Ціна придбання Ринкова вартість
Художні полотна: «Мадонна» 150 50
«Лев»
«Львівський замок»
Ваза періоду династії Мінь
Стародавня шафа
Інші предмети
Разом

Фаховий оцінювач-мистецтвознавець підтвердив ринкову вартість.

Потрібно:

1. Базуючись на вищевказаній інформації, відобразити вартість запасів у річній звітності.

2. Який вплив на звітність можуть мати (або не мати) такі обставини (роздивитися кожний випадок окремо):

а) картина «Мадонна» виявилася підробкою картини Ван Смолл Лоузена і оцінена всього в 50 000 у.од. Виявилося також, що це полотно було придбане від імені «Київ Антікс Ні» співробітником цієї компанії у своєї матері. У даний час співробітник звільнився з «Київ Антікс Неї.» Порушений проти нього позов призвів до тому, що страхова компанія запропонувала сплатити 80 000 у.од. за понесені збитки.

Ця пропозиція датована 14 квітня 200Х р.;

б) у групі «інші предмети» ринкова вартість у всіх випадках перевищує ціну придбання за винятком стародавньої шафи, придбаної за 10 000 у.од., при ринковий вартості 5 000 у.од.

в) 14 квітня картина «Львівський замок» була реалізована за 20 000 у.од.

г) Стародавня шафа, придбана за 20 000 у.од., була відправлена у Донецьк на реставрацію. За виконану роботу Донецька фабрика виставила салону рахунок на суму 20 000 у.од. Крім того, третя особа виконала реставрацію позолоченого орнаменту, на що витрачено 15 000 у.од. Вся робота була завершена до січня 200Х р.,

д) 15 квітня в результаті слабкого землетрусу ваза “Мінь” упала з полки і розбилась. Вона не була застрахована.

е) Картина “Лев” була оцінена в 75 000 у.од., виходячи з припущення, що вона належить пензлю Стубсса. Оцінювач не впевнений, чи дійсно це Стубсс; на його думку, автором є Рембрандт (вартість 500 000 у.од.) або Ван Смолл Лоузен (вартість 150000 у.од). Ця непевність викликала інтерес у світі мистецтва, в результаті десять експертів-мистецтвознавців зробили такий висновок:

Стуббс - 3 за; Рембрандт - 3 за; Ван Смолл Лоузен - 3 за; невідомий художник — 1 за.

Методичні рекомендації:

При виконанні п. 2 завдання треба звернути увагу на «після балансові події», що не відбиваються в звітності, але на рахунках повинні знайти відображення.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 482;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.