Програмне забезпечення

Існує два взаємодоповнюючих підходу до реалізації ПО для супутникового інтернету.

1. 1. У першому випадку DVB-карта використовується як стандартне мережевий пристрій (але працюють тільки на прийом), а для передачі використовується VPN-тунель (багато провайдерів використовують PPTP («Windows VPN»), або OpenVPN на вибір клієнта, в деяких випадках використовується IPIP-тунель), є й інші варіанти. При цьому в системі відключається контроль заголовків пакетів. Запитальний пакет йде на тунельний інтерфейс, а відповідь приходить зі супутника (якщо не вимкнути контроль заголовків, система вважатиме пакет помилковим (у разі Windows - не так)). Даний підхід дозволяє використовувати будь-які додатки, але має велику затримку. Більшість доступних в СНД супутникових провайдерів (SpaceGate (Ітелсат), Веселка-Інтернет, SpectrumSat) підтримують даний метод.

2. 2. Другий варіант (іноді використовується спільно з першим): використання спеціального клієнтського ПЗ, яке за рахунок знання структури протоколу дозволяє прискорювати отримання даних (наприклад, запитується веб-сторінка, сервер у провайдера переглядає її і відразу, не чекаючи запиту, посилає і картинки з цією сторінки, вважаючи, що клієнт їх все одно запросить, клієнтська частина кешує такі відповіді і повертає їх відразу). Таке програмне забезпечення з боку клієнта зазвичай працює як HTTP і Socks-прокси. Приклади: Globax (SpaceGate + інші на вимогу), Sprint (Веселка), Slonax (SatGate, ioSat).

В обох випадках можливе «расшаріваніє» трафіку по мережі (у першому випадку іноді навіть можна мати кілька різних підписок супутникового провайдера і розділяти тарілку за рахунок особливої ​​настройки машини з тарілкою (необхідне Linux або FreeBSD, під Windows, потрібне програмне забезпечення сторонніх виробників)).
Деякі провайдери (SkyDSL) в обов'язковому порядку використовують своє програмне забезпечення (виконує роль і тунелю, і проксі), часто також виконують клієнтський шейпінг і не дає расшарівать супутниковий інтернет між користувачами (також не дають можливості використовувати як ОС що небудь відмінне від Windows) .








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 483;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.