Для різання необхідно, щоб Mор опору різанню був переборений обертальним моментом верстата Mоб.

Окрім скручування заготовки від дії сили Pz створюється момент, який згинає заготовку в вертикальній площині.

Для різання необхідно, щоб Mор опору різанню був переборений обертальним моментом верстата Mоб.

Рисунок 7.5 – Дія складових сили різання на заготовку

 

Сила Py' згинає заготовку в горизонтальній площині. При недостатній жорсткості системи ВПІД ця сила може визвати вібрації. Py', складаючись з силою Pz', утворюють силу R1, яка може створювати сумарний, що згинає, який діє на заготовку і впливає на точність обробленої поверхні.

Сила

.

Сила Px підтискує заготовку до переднього центру (див. рис. 4.5) або прагне зсунути заготовку в осьовому напрямку при закріпленні її в патроні та створює момент

Mх = P'х·D/2,

який “вивертає” заготовку із центрів.

За своїми числовими значеннями Pх' = Pх; Py' = Py; Pz' = Pz.

в) Дія сил на верстат. Сила різання Pz, будучи найбільшою за значенням та співпадаючою з напрямком швидкості різання, через різець діє на супорт і станину. Сила Pz' через заготовку діє на центри та задню бабку. По цій силі виконуються розрахунки важливих деталей верстата та потужності, яка витрачається на різання, а відповідно, і необхідної потужності електродвигуна верстата.

Радіальна сила Py діє через різець на супорт і станину, а сила Py' через заготовку – на шпиндель, центри і задню бабку верстата. По цій силі виконуються розрахунки верстата на жорсткість і розрахунки радіального тиску на підшипники шпинделя.

Сила подачі Pх діє через різець на механізм подачі верстата, а сила Pх' через заготовку – на шпиндель і його опори в осьовому напрямку. Сила Pх переборюється механізмом подачі верстата, тому в основному по ній і розраховуються деталі коробки подач, фартуха та упорні підшипники шпинделя, а також потужність, що необхідна для виконання руху подачі.

 

 


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Походження Землі: гіпотези І.Канта, Лапласа, В.Г.Фесенкова и О.Ю.Шмідта | Загальні положення. 2.Основні принципи сучасного будівництва.




Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 437;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.