Артефакти симетризації

 

Небажаний t1-шум можна зменшити за допомогою спеціальної обробки зібраних даних. Однією з найбільш загальних методик для COSY-експериментів з поданням піків у вигляді абсолютних значень, є симетризація. Вона включає заміну точок даних, що розташовані симетрично до діагоналі на менше з двох наявних значень. При цьому кроспіки виявляються незмінними, у той час, як несиметричні артефакти істотно придушуються. Оскільки t1-шум є несиметричним відносно діагоналі спектру, то він ефективно придушується за допомогою симетризації. Проте даний прийом слід застосовувати з обережністю, оскільки він може зберегти артефакти, що є симетричними відносно діагоналі. Так можуть бути збереженими деякі ділянки t1-шуму, що пов'язані з інтенсивними синглетами. У цьому випадку їх можна прийняти за кореляційні піки. Помилок найчастіше вдається уникнути, якщо порівняти симетризований і несиметризований спектри. Даний метод неможна застосовувати у випадку обробки фазочутливих даних, оскільки він може викликати викривлення структури кроспіків і втрату чутливості. Тому метод симетризації має певні обмеження.

Істотне зменшення рівня t1-шуму може бути досягнутим в експериментах COSY при виділенні корисних сигналів за допомогою імпульсних градієнтів.

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 500;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.