Апаратні засоби захисту

В останній час зріс інтерес до програмно-апаратних засобів забезпечення мережевої безпеки. Спочатку засоби мережевої безпеки реалізувалися як додаткові механізми фільтрації у маршрутизаторах. Потім стали з'являтися інші рішення, які базувались на застосуванні виділених комп'ютерів для вирішення завдань безпеки мережі. Ці рішення були більш функціональними, ніж фільтруючі маршрутизатори, але й вимагали більших витрат на придбання й підтримку їхньої працездатності.

У середині 90-х років стали з'являтися пристрої, що поєднували у собі можливості двох названих технологій. Ці пристрої використовували звичайні операційні системи, «урізані» для виконання лише захисних функцій. Зручність такого рішення полягала у тому, що адміністратор або оператор захисту взаємодіяв із захисним пристроєм через графічний інтерфейс (GUI). До переваг таких рішень можна віднести:

Простота впровадження у технологію обробки інформації. Оскільки такі пристрої постачаються вже із попередньо встановленою і налаштованою операційною системою й захисними механізмами, необхідно тільки підключити їх до мережі, що виконується протягом декількох хвилин.

Продуктивність. За рахунок того, що з операційної системи видаляються всі «непотрібні» сервіси й підсистеми, пристрій працює більш ефективно з погляду надійності й швидкості.

Простота керування. Даними пристроями можливо управляти з будь-якої робочої станції Windows або Unix. Взаємодія консолі керування із пристроєм здійснюється або за стандартними протоколами, наприклад, Telnet або SNMP, або за допомогою спеціалізованих чи захищених протоколів, наприклад, SSH або SSL.

Відмовостійкість і висока доступність.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 1011;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.