Мережа Ethernet із швидкістю передачі 10 Гбіт/с

Останніми роками все більше уваги приділяється мережі Ethernet, швидкість передачі даних в якій становить10 Гбіт/с. Одним з основних призначень 10-гігабітної мережі Ethernet є організація високошвидкісних магістральних з’єднань між комутаторами великої продуктивності. За допомогою таких високошвидкісних взаємодій можна з’єднувати комутатори і маршрутизатори, створюючи таким чином відносно дешеві регіональні і глобальні мережі, що сполучатимуть географічно віддалені локальні мережі. Отже, за своїми можливостями Ethernet може змагатись з ATM та іншими технологіями глобальних мереж. У переважній більшості випадків там, де користувач потребує пересилання даних і наявності протоколу TCP/IP, 10-гігабітна мережа Ethernet має ряд переваг порівняно з мережами ATM. Основна з них — мережа не потребує дорогого (з погляду пропускної здатності каналів зв’язку) перетворення пакетів Ethernet і ATM — вся мережа є мережею Ethernet. Поєднання протоколу IP і мережі Ethernet забезпечує якість обслуговування і можливості трафіка, схожі з тими, що надаються мережею ATM.

Для 10-гігабітной мережі Ethernet визначено широкий спектр використовуваних оптоволоконних кабелів (довжини хвиль і протяжність кабелю), що дає можливість оптимізувати її функціонування як локальних, регіональних і глобальних мереж. Максимальна довжина ліній зв’язку, в яких може використовуватися широкий спектр оптоволоконних кабелів, варіюється від 300 м до 40 км. Лінії зв’язку працюють тільки в повнодуплексному режимі.

3.3. Мережа з маркерним методом доступу (стандарт IEEE‑802.4)

Стандарт IEEE-802.4 визначає підрівень MAC канального рівня і фізичний рівень локальних комп’ютерних мереж шинної топології з маркерним методом доступу. Доступ здійснюється за допомогою кадру певного формату (маркера), який передається від однієї абонентської системи (рис. 3.16) до іншої у порядку зменшення їхніх логічних адрес.
У свою чергу, абонентська система з найменшою адресою передає кадр маркера абонентській системі з найбільшою адресою, замикаючи логічне кільце передачі маркера.

 

 

Рис. 3.16. Організація логічного кільця в шині з маркерним методом доступу,

де: АС – абонентська система








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 730;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.