Мета створення та особливості діяльності ЄБРР

Європейський банк реконструкції і розвитку (далі - ЄБРР або Банк) був створений у 1991 році з метою сприяння країнам Центральної і Східної Європи та Співдружності Незалежних Держав (СНД) у становленні ринкової економіки після краху адміністративно-командної системи. Сприяючи процесу переходу до орієнтованої на ринок економіки, Банк надає пряме фінансування для діяльності приватного сектору, структурної перебудови і приватизації, а також фінансування інфраструктури, що підгримує таку діяльність. Його капіталовкладення допомагають також будівництву і зміцненню організаційних структур. Основними формами фінансування ЄБРР є кредити, вкладення в акціонерні капітали (акції) і гарантії.

ЄБРР розташований у Лондоні, він є міжнародною організацією, до складу якої входять 60 членів (58 країн, Європейське співтовариство і Європейський інвестиційний банк). Кожна країна-член представлена в Раді керівників і Раді директорів банку .

ЄБРР фінансує проекти як у приватному, так і в державному секторах, надаючи пряме фінансування кредитним організаціям, а також підприємствам інфраструктури, промисловості та торгівлі. За допомогою його капіталовкладень також ведеться підготовка кваліфікованих кадрів, підвищується ефективність функціонування ринків і зміцнюється їхня організаційна база.

Сильна сторона ЄБРР полягає в Його глибокому знанні регіону операцій. Будучи найбільшим іноземним інвестором у приватному секторі регіону, ЄБРР має уяву про проблеми і потенціал кожної з 26 країн. Відповідно до своєї Угоди про заснування ЄБРР працює тільки у країнах, які підтримують принципи бага-топартійної демократії, плюралізму і ринкової економіки.

ЄБРР націлений на проведення своїх операцій у масштабах усього регіону і підписав проекти в кожній з його країн. З метою координації діяльності на місцях ЄБРР відкрив місцеві представництва в усіх Його країнах. Укомплектовані кадрами з іноземних і місцевих фахівців ці представництва повноправно беруть участь у розробці нових проектів і контролі за ходом зростаючого числа операцій ЄБРР.

Одна з основних переваг ЄБРР - здатність брати на себе ризики, що дозволяє йому розширювати кордони комерційних можливостей у країнах, в яких він здійснює операції. Маючи вищий кредитний рейтинг AAA, ЄБРР може залучати кошти на міжнародних ринках капіталу на найбільш вигідних умовах. Досвід роботи ЄБРР у регіоні дозволяє йому точно оцінювати ризики, а передані урядами-донорами в його розпорядження фонди "технічного співробітництва" забезпечують старанність опрацювання проектів.








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 607;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.