Труднощі під час ембріотомій

Під час проведення декапітації можуть виникати певні утруднення. Насамперед, шия плода може лежати так високо, що досягти її пальцями не можливо. В цих випадках варто проводити евісцерацію, спонділотомію.

В окремих випадках труднощі виникають у зв'язку з мацерацією плода. У мацерованих плодів м'які частини іноді набувають консистенції щільної шкіри, внаслідок чого декапітаційний гачок не досягає мети. Доводиться замість гачка користуватися довгими міцними ножицями Феноменова.

Витягнення декапітованої голівки

Декапітовану голівку витягають назовні звичайними ручними прийомами. При значному звуженні тазу ці прийоми можуть виявитися неспроможними. Тоді показана краніоклазія декапітованої голівки. Помічник міцно фіксує голівку зверху через черевну стінку, а лікар накладає краніокласт так само, як і на послідуючу голівку після її перфорації: внутрішню браншу краніокласта вводить в foramen occipitale magnum, а зовнішню накладає на потиличну кістку.

Якщо накладання краніокласта на декапітовану голівку викликає великих труднощів, можна захопити голівку гострими міцними щипцями Мюзо і витягти її назовні. Іноді вдається голівку, що ввійшла в порожнину таза, витягти за допомогою акушерських щипців.

Ригідні м’які тканини

При вузькому introitus vaginae в статеву щілину важко ввести руку, а тим більше інструменти для маніпулювання у глибині. В подібних випадках можна рекомендувати проводити великі вагінально-промежинні розрізи, що не тільки полегшує доступ до плода, а й попереджає можливі масивні розриви м'яких тканин родового каналу.








Дата добавления: 2015-07-06; просмотров: 797;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.