Введення та виведення даних за допомогою вбудованих вікон

Для введення/виведення даних у VBA використовують вбудовані вікна, які викликаються за допомогою двох стандартних функцій, параметри яких задають зовнішній вигляд та функціональні особливості діалогу.

Функція InputBox відображає вікно діалогу, яке дозволяє користувачу вводити у текстовому полі дані. Стандартними елементами такого вікна є керуючі кнопки ОК (підтверджує дії) і Cansel ( відміна дії).

Формат функції: InputBox(“підказка”, [заголовок], [значення])

Результатом виклику функції InputBox є значення, введене користувачем у текстове поле, яке присвоюється відповідній змінній.

Наприклад оператор kurs_dol = InputBox("Курс доларів США", "Обмін валюти") задає діалогове вікно надане на рис. 3. – змінній kurs_dol присвоєтьється число введене з клавіатури, тобто 5,05.

Функція MsgBox дозволяє вивести на екран діалогове вікно, для відображення будь-якої інформації або повідомлення, наприклад шуканого результату.

Формат функції: MsgBox “підказка”, [кнопки], [заголовок]

Вікно виведення результатів не має текстового поля для введення даних і відображається завжди у центрі екрану. Воно може мати декілька керуючих кнопок, за замовчанням задається одна кнопка ОК.

Наприклад функція, яка виводить на екран діалогове вікно надане на рис. 4. така

MsgBox "Сума у Євро =" & CStr(Suma_dol) & ” євро”, ,” обмін валют”

 
 









Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 1071;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.