Запуск із редактора презентацій – клавіша F9. Підказку клавіші можна подивиться по команді Демонстрация → Демонстрация.

2. З робочого столу – для цього потрібно створити ярлик презентації.

3. Запуск файлу демонстрації слайдів – для цього потрібно створити такий файл командою Файл → Сохранить как…У списку Тип файлу обрати Презентація і клацнути на кнопці Сохранить, перед цим вказавши ім’я файлу.

Під час демонстрації у автоматичному режимі досить клацнути мишею на слайді для переходу до наступного. Якщо на слайді є гіперпосилання, то досить клацнути на такій кнопці, щоб перейти до заданого слайду. Якщо курсор миші був заданий у вигляді олівця (пера), то під час демонстрації можна підкреслювати важливі пункти тексту.

Питання для самоперевірки

 

1. Які типи авторських засобів мультимедіа Ви знаєте ?

2. Які існують види презентацій за способом їх подання ?

3. В чому особливість створення презентацій за допомогою шаблона ?

4. Дайте поняття розмітки слайда.

5. Яке стильове оформлення можна застосувати до слайда ?

6. З якою метою використовують гіперпосилання при створенні презентації ?

7. Які режими демонстрації презентацій ви знаєте ? Дайте характеристику кожному режиму.

4. ЕЛЕКТРОННІ ТАБЛИЦІ
(MS Excel та OO Calc)

Електронна таблиця (ЕТ) — це програма, призначена для введення та опрацювання даних, наведених у вигляді таблиці. З її допомогою можна виконувати складні обчислення з великими масивами чисел, будувати графіки та діаграми та використовувати для автоматизації математичних, інженерних, економічних чи статистичних обчислень.

Існують розновиди программ ЕТ: самостійні та програми, які входять до складу прикладного програмного забезпечення, таких як Microsoft Office, Open Office.org (програми Excel, Calc). Розглянемо роботу з ЕТ на прикладі офісних програм. Програми Excel і Calc мало чим відрізняються одна від одною за структурою та діями, які виконуються над даними, також мають практично однаковий зовнішний вигляд, онаковий набір команд. Але є деякі різниці: так у Calc інструмент Анализ данныхмає обмежені можливості, декілько відрізняються вікна Мастеров функций и диграмм. Розглянемо роботу у програмі Excel і наведемо особливості у роботі з програмою Calc.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 711;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.