Природне освітлення

 

Освітлення буває: природне, штучне, поєднане.

Природне освітлення буває: бічне, верхнє і комбіноване. Освітленість при природному світлі змінюється в широких межах, ці зміни обумовлені часом доби, порою року, станом хмарності і ін. Непостійність природного освітлення в часі викликала необхідність ввести абстрактну одиницю - коефіцієнт природної освітленості.

Коефіцієнт природної освітленості - виражене у відсотках відношення освітленості в даній точці приміщення до одночасної освітленості точки, що знаходиться на горизонтальній площині поза приміщенням і освітлена розсіяним світлом всього небозводу. Природне освітлення в приміщеннях регламентуються нормами СНиП II-4-86, з врахуванням характеристики зорової роботи, системи освітлення, району розташування будівлі на території країни.

Для кожного виробничого приміщення будується крива значень коефіцієнта природної освітленості в характерному перетині, яка характеризує світлотехнічні якості приміщення (рис. 3.1.-3.4.).

При бічному освітленні нормується , при верхньому і комбінованому освітленні нормується за .

Рис. 3.1. Рис.3.2
Рис.3.3 Рис.3.4

Рис. 3.1-3.4. Значення коефіцієнтів природної освітленості
в залежності від виду природної освітленості.

 








Дата добавления: 2015-07-18; просмотров: 741;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.