Режими роботи та умови вмикання системи повітропостачання

Режим І - «чистої вентиляції» - вмикається після заповнення і закриття сховища. Зовнішнє повітря очищується на проти пильних фільтрах. Захищає від проникнення радіаційного пилу під час радіаційного зараження місцевості.

Норма подачі повітря – (8 - 13) /год. на 1 особу в залежності від кліматичної зони.

Примітка: Кліматична зона визначається середньою температурою повітря в найжаркіший місяць року.

I. зона - 8 на 1 особу

II. зона = (20 ... 25) – 10 на 1 особу

III. зона = (25 ... 30) - 11 на 1 особу

IV. зона 30 - 13 на 1 особу

Режим II - «фільтровентиляції» - вмикається під час загрози хімічного зараження місцевості. Зовнішнє повітря очищується на проти пильних фільтрах і фільтрах – поглиначах отруйних речовин. Захищає від радіаційного пилу і отруйних речовин, аерозолів та бактеріальних засобів.

Норма подачі повітря - 2 на 1 особу. В III і IV кліматичній зоні в сховищах передбачено установлювати охолоджувальні пристрої; якщо таких пристроїв немає, то норма збільшується до 10 на 1 особу.

Режим III - «повної ізоляції з регенерацією внутрішнього повітря» - вмикається при наявності в зовнішньому повітрі чадного газу, аміаку а також інших СДОР у великих концентраціях. Повітря з приміщення очищується від вуглекислого газу, збагачується киснем, охолоджується і знову подається у приміщення. Наявність обладнання для забезпечення роботи системи повітропостачання у IIIрежимі передбачається в сховищах, розміщених в районах можливого сильного задимлення або загазованості СДОР (з великою концентрацією).

Норма регенерації повітря:

- поглинається вуглекислого газу - 25 л/год. на 1 особу;

- постачається кисню – 20 л/год. на одну особу.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 709;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.