Годівля песців

Песці за біологічною особливістю схожі до лисиць, проте вони є більш багатоплідними з коротшим строком вирощування молодняку, а також краще пристосовані до рибних раціонів і чутливіші до різних токсикоінфекцій.

Норма годівлі песців залежить від віку, живої маси, фізіологічного стану і періоду року.

Добова даванка для дорослих песців коливається в межах 370–770 ккал в залежності від пори року і живої маси. Самців (квітень-грудень) і самок (липень-грудень) в період спокою годують висококалорійними сумішками для швидкого відновлення вгодованості. Перед гоном живу масу звірів знижують на 5–10 % за рахунок зменшення в кормосумішках жиру. У період гону (січень-березень) живу масу песців необхідно знизити на 20–25 % за рахунок зменшення даванки корму до 300–350 ккал на день упродовж 20–30 днів.

Рівень протеїну у цей період повинен становити 9,5–10,5 г, жиру –3,1–3,6, вуглеводів – близько 6 г на 100 ккал обмінної енергії. В період вагітності самки добре поїдають корми і мають заводську вгодованість.

Рівень протеїну в цей час підвищують до 10–11 г на 100 ккал обмінної енергії за рахунок зменшення рівня жиру і вуглеводів та вводять мінеральні добавки та вітамінні препарати.

Лактуючим самкам, навпаки, збільшують енергетичне живлення за рахунок вуглеводів, рівень протеїну в кінці лактації знижують до 8,5–9 г на 100 ккал обмінної енергії.

Відсадження молодняку проводять у віці 35–45 днів. Рівень протеїну в кормосуміші повинен становити 7,5–8,5 г; жиру – 4,2–6,7; вуглеводів – 5,5 на 100 ккал обмінної енергії. Годують молодняк песців так як і молодняк лисиці.

Забій песців проводять в жовтні-листопаді. Кормосумішки передзабійного періоду містять підвищені рівні енергії за рахунок збільшення вуглеводистих кормів (зерна, картоплі), що сприяє нагромадженню у тілі звірів значної кількості жиру (40 % маси). Незбалансована годівля призводить до погіршення якості хутра (звалювання волосяного покриву, втрата відтінків, втрата пружності остьового волосся).

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 784;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.