Групування активів підприємства

Групи Умовне позначення Сума рядків балансу Характеристика
Високо-ліквідні А1 Р 220-Р 240 Грошові кошти і поточні фінансові інвестиції
Швидко-ліквідні А2 Р 150-Р 210 Дебіторська заборгованість, яка буде погашена за умовами договорів
Повільно-ліквідні А3 Р 100-Р 140, 250 Запаси (сировина й матеріали, незавершене виробництво тощо) та інші оборотні активи (зокрема, дебіторська заборгованість, строк сплати якої минув)
Важко-ліквідні А4 Р 080 Активи, що передбачено використовувати більше одного року (або операційного циклу, якщо він перевищує рік)

Високоліквідними й найбільш мобільними активами підприємства є грошові кошти у касі та на рахунках у банку, тому що вони в будь-який час можуть бути використані для здійснення всіх господарських операцій, тобто вони мають абсолютну ліквідність. Менш ліквідними є кошти в дебіторській заборгованості, адже немає впевненості в строках їх надходження. Наступними активами за рівнем ліквідності є товари, готова продукція і виробничі запаси, які можна продати або використати в погашення заборгованості. Необоротні активи підприємства, як правило, не передбачають реалізовувати або ліквідовувати, тому, що за умови їх ліквідації зменшуються обсяги господарської діяльності. Відповідно такі активи відносяться до четвертої групи – важко ліквідні активи.

Групування зобов’язань підприємства за строками їх погашення :








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1342;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.