Вирази та оператори

Вираз - це комбінація змінних, літералів та операторів, в результаті обчислення яких можливо отримати тільки одне значення, яке може бути числовим, рядковим або булевим.

Для реалізації обчислень в JavaScript використовуються арифметичні, рядкові, логічні вирази та декілька типів операторів.

Арифметичні вирази - обчислюють число, наприклад а=7+5;

Рядкові вирази - обчислюють рядок символів, наприклад "Джон" або "234";

Логічні вирази - обчислюють true (істина) або false (хибна).

Оператор присвоювання (=) - присвоює, значення лівому операнду, базуючись на значенні правого операнда. Наприклад для присвоєння змінній а значення числа 5 необхідно записати:

а=5

До стандартних арифметичних операторів відносяться - оператори додавання (+), віднімання (-), множення (*), ділення (/), остача від ділення чисел (%), збільшення числової змінної на 1 (++), зменшення числової змінної на 1 (--).

Відзначимо, що оператор додавання можна використовувати не тільки для чисел, але й для додавання (контрактації / конкатенації) текстових рядків.

Для створення логічних виразів використовуються логічні оператори та оператори порівняння.

До логічних операторів відносяться - логічне І (&&), логічне АБО (||), логічне НІ (!).

Оператори порівняння не відрізняються від таких операторів в інших мовах програмування. До операторів порівняння відносяться (==, >, >, =<, <=,!=).









Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 987;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.