Знаки, що забороняють

Можуть установлюватися постійно, наприклад, на двері малярської і ліхтарний, на двері холодильних камер, що працюють на фреоні, на вході у машино-котельне відділення (МКВ) і т.д. чи тимчасово, наприклад, у трапа під час прийому палива, у проходах до несправних трапів і т.п.

Знак являє собою червоне коло з білим полем усередині і символічним зображенням чорного кольору, перекресленим червоною смугою; по краї знака - біла облямівка шириною 7 чи 9 мм. Діаметр знака 280 чи 360 мм. При необхідності нанесення знака на устаткування його діаметр зменшується до 40-160 мм (40, 50, 80, 100 і 160 мм).

Забороняється користатися відкритим вогнем (рис. 1.1). - Забороняє користування відкритим вогнем у місць збереження легкозаймистих і вибухонебезпечних матеріалів і попереджає можливість виникнення чи пожежі вибуху.

Установлюється: на зовнішній і внутрішній сторонах двері малярської і ліхтарний; на двері холодильних камер, що працюють на фреоні; у місцях збереження пальних рідин; у трапа під час прийому палива; на верхній площадці парадного чи трапа внизу в парадного трапа при вході на судно, що перевозить пожежо- і вибухонебезпечні вантажі.

Забороняється курити (рис. 1.2). - Забороняє курити в місцях можливого виникнення пожежі від випадково кинутого палаючого сірника чи недокурка.

Установлюється: на центральній внутрішній частині кормового і носового комінгсів трюмів; зовні й усередині на двері у МКВ; на носовому чи кормовому перебиранні (чи в іншому найбільш помітному місці в МКВ); на судах з горизонтальним довантаженням (у верхній частині прийому для навантаження вантажів).

Забороняється прохід (вхід) (рис. 1.3). - Забороняє вхід у небезпечну зону і запобігає випадкам травматизму.

Установлюється: перед проходами в зону вантажно-розвантажувальних і інших небезпечних робіт; на проходах до несправних чи знятих трапів.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 566;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.