Координація реалізації Комплексної програми протидії торгівлі людьми.

Міжвідомчу координаційну раду з питань протидії торгівлі людьми (Міжвідомча рада), створено при Кабінеті Міністрів України в 2002 р. відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Комплексної програми протидії торгівлі людьми" та "Про утворення Міжвідомчої координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми" (№ 1961 від 25.12.2002). Її мета - координація та забезпечення здійснення заходів, визначених Державною програмою протидії торгівлі людьми на період до 2010 року, та вирішення питань, які потребують міжгалузевої координації щодо запобігання та боротьби з торгівлею людьми, розшуку зниклих за кордоном, повернення та реабілітації потерпілих. Міжвідомчу раду очолює міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту. До її складу входять представники всіх міністерств та відомств, зазначених у Державній програмі, зокрема Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Міністерства освіти і науки, Міністерства юстиції, Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства охорони здоров'я, Служби безпеки України, Державного комітету зв'язку та інформатизації України, Адміністрації державної прикордонної служби, Державного комітету у справах національностей та міграції та Державної туристичної адміністрації України. Усі члени Координаційної ради працюють на виконання Державної програми протидії торгівлі людьми і звітують про це Уряду.

Відповідно до Державної програми відповідальність за координацію діяльності з протидії торгівлі людьми покладена на Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, яке щорічно готує звіт про рівень виконання Державної програми, де описані дії різних урядових структур, спрямовані на виконання положень програми. На регіональному рівні координаторами є обласні управління у справах сім'ї, молоді та спорту, за ініціативою яких також створюються координаційні ради. Координація діяльності правоохоронних органів Генеральна прокуратура України несе відповідальність за координацію діяльності правоохоронних органів, зокрема МВС, СБУ, Державного комітету у справах охорони державного кордону України, Державної податкової адміністрації України та Державної митної служби України.

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 544;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.