Координати альфа, бетта, та FB перетворення в аналізі асинхронних машин з симетричним ротором.

Проведемо лінійні перетворення рівнянь узагальненої електричної машини для позбавлення залежності індукцій і взаємоіндукцій обмоток двигуна від кута повороту ротора, можливості оперувати не синусоїдних змінних, а їх амплітудами. При цьому відбувається заміна дійсних змінних новими змінними при умові збереження адекватності математичного опису досліджуваної машини. Цією умовою є незалежність потужності при перетворенні рівнянь.

Розглянемо перетворення, що дозволять перейти від реальних змінних, обумовлених системою координат жорстко пов’язаних зі статором (α, β) і ротором (d, q), до розрахункових змінних, що відповідатимуть системі кооринат u, v, що обертаються в просторі з довільною швидкістю ωk .

В загальному випадку кожну реальну змінну – напругу, струм, потокозчеплення зобразимо в виді вектора , напрям якого жорстко пов’язаний з системою координат, що відповідає даній обмотці, а модуль вектора змінюється в відповідності до зображуваної змінної.

Графічна побудова, що відповідає статору і ротору виконана окремо, причому (рис. 7.1).

 

а) б)

Рис. 7.1. Перетворення змінних статорної обмотки в системах координат ( ) і (u, v) (a) і роторної обмотки в системах координат (d, q) і (u, v) (б).

 

 








Дата добавления: 2015-06-17; просмотров: 688;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.