РОЗРОБКА КОНСТРУКЦІЇ І РОЗРАХУНОК МОБІЛЬНОГО МАСЛООЧИЩУВАЛЬНОГО БЛОКУ

 

Для промивки гідроприводу робочу рідину подають у центріфугу маслоочищувальної установки, потім повертають у гідробак машини, що обслуговується.

Очищена рідина інтенсивно перемішується з забрудненою рідиною машини, після чого забруднення знову уловлюються маслоочищувальною машиною. Після ретельної промивки бака запускають двигун машини та почергово вмикають гідроагрегати.

Цим досягається циркуляція очищеної робочої рідини у гідроприводі, що забезпечує високу якість його промивки. Промивку проводять поки чистота робочої рідини не досягне норми.

Маслоочищувальний блок (рис. 1) складається з трьох гідроциклонів 1, обєднаних в блок, електродвигуна 8, шестерневого насосу 10, зєднаних муфтою 9, рами, з'єднувальної арматури 2. Принцип роботи циклонного сепаратора засновано на дії центробіжної сили, яка з робочої рідини виділяє в сепараторі тверді дози.

Робоча рідина подається за допомогою насосу до трьох, працюючих паралельно, гідроциклонів. Привод насос отримує від електродвигуна через

 

 

муфту 9. Робоча рідина отримує другу ступень очистки в відцентровому очищувачу 4.

Витрати робочої рідини

 

Q = qn ∙ ηо, (1)

 

де – об’єм робочої камери насоса; q = 31,7∙10-6 м3/об.;

n – кількость обертів насосу;

ηо – коефіцієнт корисної дії насоса.

 

 

 

а)

 

б) в)

 

а – загальний вигляд; б – очищувач відцентровий; в – швидкоз’ємне пристосування

Рисунок 1 – Пересувна маслоочищувальна установка

 

Гідроциклонний блок (рис. 2) складається з трьох гідроциклонів, два крайніх з яких мають однаковий устрій, а середній має окремий запобіжний клапан

 

 

Рисунок 2 – Гідроциклонний блок

 

Принцип роботи циклонного фільтру засновано на дії центробіжної сили, яка з робочої рідини виділяє в сепараторі тверді включення .

Гідроциклонний блок (рис.3) складається з наступних елементів: корпус – 1, кришка – 2, циклон – 3, болт регулювання – 4, пружина – 5, кулька – 6, сідло клапана – 7, хомут – 8, ущільнення – 9, 12, болт М16х110 – 10, шайба 16 – 11, кільце 104х110х30 – 13.

До корпусу 1 за допомогою трьох болтів з шайбами 10, 11 приєднується кришка 2. В верхній частині кришки мається отвір з різьбленням для виходу очищеної робочої рідини.

 

 

1 – корпус; 2 – кришка; 3 – циклон; 4 – болт регулювання; 5 – пружина;

6 –кулька; 7 – сідло клапана; 8 – хомут; 9, 12 – ущільнення; 10 – болт М16х110; 11 – шайба 16; 13 – кільце 104х110х30

Рисунок 3 – Устрій гідроциклонів

 

В нижній частині корпусу мається отвір з різьбленням для виходу забруднюючих часток з невеликою кількістю робочої рідини. В кришці гідроциклонного очищувача розташований запобіжник, що складається з: спеціального болта 4, за допомогою якого регулюється тиск спрацювання запобіжного клапану, пружини 5, що притискує запобіжної кульки 6 до вставки 7, виконаної з зносостійкого матеріалу. В правій частині корпусу

мається отвір з різьбленням, куди подається робоча рідина для очищення. В середину корпусу міститься циклон 3, внутрішня зверхність якого виконана у вигляді конуса. Вхідний отвір виконано перпендикулярно корпусу і тангенціально його поверхні. Гідроциклонний очищувач ущільнюється за допомогою кілець 9, 12.

 

 








Дата добавления: 2015-05-28; просмотров: 648;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.