Забезпечення якості монтажних робіт

Під час зведення повнозбірних будов здійснюється контроль якості монтажних робіт, в результаті чого забезпечується відповідність виконуваних робіт вимогам ДБН А.3.1-5-96 “Організація будівельного виробництва”, СНиП 3.03.01-87 “Несущие и ограждающие конструкции”, проектній робочій документації і ДСТУ.

В процесі виконання монтажних робіт виконавцем робіт здійснюється вхідний і операційний контроль, приймальний контроль якості виконується компетентною комісією.

Вхідний контроль включає перевірку відповідності вимогам робочих креслень і ДСТУ якості конструкцій, виробів і матеріалів, що надходять на будівельний майданчик. Порядок проведення вхідного контролю і геометричних розмірів конструкцій наведено в п.п. 2.2.8 і 6.1.

Операційний контроль якості монтажних процесів і операцій виконується за схемами операційного контролю і включає: перевірку відповідності точності змонтованих конструкцій допускам, які передбачені проектом, ДСТУ і СНиП; якість зварення і забиття стиків і швів; якість збірних елементів і їх обробки; виконання інших спеціальних вимог проекту щодо якості робіт. В цей період складаються акти огляду прихованих робіт.

Під час приймання збірних залізобетонних конструкцій спочатку приймають приховані роботи, потім - окремо конструкції, і останньою - змонтовану частину в цілому.

Приймаючи монтажні роботи перевіряють: відповідність змонтованих конструкцій проекту; готовність будівлі, що зводиться, або її частини до виконання наступних будівельно-монтажних робіт; якість монтажних робіт.

Прийманню підлягають такі приховані роботи:

- підвалини під збірні фундаменти;

- фундаменти (збірні чи монолітні) до їх засипання;

- укрупнювальне збирання конструкцій;

- гідроізоляція;

- зварення випусків арматури і закладні деталі;

- армування вузлів з’єднання елементів, що підлягають замонолічуванню;

- антикорозійний захист сталевих деталей;

- забиття і герметизація швів;

- звукоізоляція;

- термоізоляція і пароізоляція.

Монтажні роботи приймають після постійного закріплення елементів в проектному стані - зварювання і бетонування стиків і не раніш набирання бетоном в стиках проектної міцності. В процесі здавання-приймання виконують контрольні заміри і в окремих випадках виробничі й лабораторні дослідження.

Збірні конструкції будови або її частини приймають для наступного виконання будівельно-монтажних робіт після закінчення монтажу збірних конструкцій кожного поверху чи ярусу.

Приймання всіх видів робіт оформлюється актом за участю представників підрядчика, монтажної організації і замовника.

Під час приймання змонтованих конструкцій пред’являються такі документи:

- паспорта на збірні конструкції і елементи, видані виробником-виготовлювачем;

- сертифікати на матеріали, використані на монтажі, і електроди для зварювання;

- робочі креслення конструкцій з нанесеними на них відхиленнями від проекту, які допущені під час монтажу і узгоджені з проектними організаціями і замовником;

- журнали монтажних, зварювальних робіт і забиття стиків;

- документація лабораторних випробувань зварювання і замонолічування стиків;

- акти на приховані роботи;

- дані про результати інструментальної перевірки конструкцій;

- опис дипломів і номера тавр зварювальників, які працювали на монтажі конструкцій.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 897;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.