Параметри передачі

Сучасна промисловість випускає велику кількість кабелів різних типів та конструкцій, а також безліч типів апаратури зв’язку. Зрозуміло, що не можна будь який кабель під’єднувати до будь якого пристрою зв’язку, тому що є певна різниця між конструктивними та вхідними електричними характеристиками різних типів як кабелів, так і апаратури. Для того, щоб знати, який кабель можна під’єднати до якоїсь апаратури, уводяться певні характеристики апаратури та кабелів, які мають назву параметрів. Якщо параметри, що описують вхідні характеристики кабелю та апаратури, мають однакові значення, то під’єднання можливе. Кажуть, що набір вхідних параметрів описує інтерфейс, або стик, тобто, умовно кажучи, поверхню розділу між різними типами апаратури та кабелями. Поняття параметрів кабелів є дуже важливим, бо саме через параметри здійснюється зв’язок теорії та практики таких важливих розділів техніки зв’язку, як лінії передачі, системи комутації, системи передачі, та інших.

Процес передачі енергії по лініях передачі умовно можна поділити на дві частини: 1) розповсюдження енергії уздовж лінії; 2) перехід енергії в інші розташовані поблизу лінії передачі (рис. 23.). Ці процеси описуються відповідно параметрами передачі та параметрами впливу.

 
 

 

 


Рисунок 23 – Передача та вплив (літери з індексами означають потужності, що можна вимірювати в першому та другому колах, при роботі генератора в першому колі.)

 

Однорідну двопровідну лінію можна представити наступною еквівалентною схемою (рис.24).

 
 

Рисунок 24 – Еквівалентна схема відрізка лінії

(R – активний опір, L – індуктивність,C – ємність, G – провідність ізоляції)

 








Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 805;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.