Відповідальність виконавця за порушення договору.

-відповідає перед замовником за невиконання та неналежне виконання договору про науково-технічні роботи, якщо не доведе, що порушення договору сталося не з його вини.

Виконавець несе відповідальність за порушення умов договору тільки за наявності в цьому його вини. Відповідальність виконавця за обсягом обмежена, якщо інше не передбачено договором, оскільки він зобов'язаний відшкодувати замовникові лише реальну шкоду, а не втрачену вигоду. Реальна шкода визначається вартістю робіт, у яких виявлено недоліки. Більше того, у договорі може бути передбачено, що реальна шкода підлягає відшкодуванню лише в межах загальної вартості робіт за договором.Упущена вигода підлягає відшкодуванню лише у випадках, встановлених Законом (ст. 900 ЦК України).

« ПЕРЕВЕЗЕННЯ. ТРАНСПОРТНЕ ЕКСПЕДИРУВАННЯ»

1. ВИДИ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ТА ЇХ ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ.ПОНЯТТЯ ТА ВИДИ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ВАНТАЖУ.

2. ЗМІСТ, УКЛАДЕННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ ДОГОВОРІВ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖУ.

3. ВИКОНАННЯ ДОГОВОРІВ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖУ.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ЗА ДОГОВОРОМ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖУ.

5. ДОГОВІР ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРА І БАГАЖУ. ПРАВА І ОБОВЯЗКИ ПЕРЕВІЗНИКА І ПАСАЖИРА. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЕРЕВІЗНИКА.

6. ПОРЯДОК ПРЕДЯВЛЕННЯ ПРЕТЕНЗІЙ ТА ПОЗОВІВ, ЩО ВИПЛИВАЮТЬ ІЗ ДОГОВОРІВ ПЕРЕВЕЗЕННЯ. ПОЗОВИ ЩОДО ПЕРЕВЕЗЕННЯ В ЗАКОРДОННОМУ СПОЛУЧЕННІ.

7. ДОГОВІР ЧАРТЕРУ (ФРАХТУВАННЯ).

8. ДОГОВІР ТРАНСПОРТНОГО ЕКСПЕДИРУВАНЯ.

9. ДОГОВІР БУКСИРУВАННЯ.

1. ВИДИ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ТА ЇХ ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ. ПОНЯТТЯ ТА ВИДИ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ВАНТАЖУ.

 

Головною особливістю договорів про надання послуг, на відміну від договорів про виконання робіт, є те, що надання послуг невіддільне від діяльності особи, яка надає послуги. Корисний ефект такої діяльності не виступає у вигляді певного досяжного матеріалізованого результату, як це має місце у підрядних договорах, а полягає в самому процесі надання послуги. Зобов'язання з надання послуг виникають, зокрема, з транспортних договорів.

Підприємства транспорту здійснюють перевезення та надають послуги на основі державних контрактів і договорів про перевезення пасажирів і вантажів з урахуванням економічної ефективності перевізних та переробних можливостей транспорту.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 969;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.