Розвиток основних видів туризму

Польська частина Карпатського регіону широко відома як регіон з великими туристичними можливостями. Чисте природне середовище, чудові ландшафти, багатство пам’яток минулого вже давно приваблюють сюди вітчизняних і закордонних туристів.

Гори Бещади, Низького Бескиду та Погужа створюють досконалі умови до впровадження пішохідного і лижного туризму. Найвідоміший польський курорт Закопане («зимова столиця Польщі») розташований на висоті 750–1100 м.н.р.м., у вузькій улоговині між Татрами й ланцюгом Губалувки. Тут знаходиться траса для лижників, яка має довжину 2600 м.

Води регіону (зокрема, штучні водосховища) приваблюють прихильників водного спорту − греблярів, каякістів, а також рибаків. В цьому контексті велике значення має Солінське водосховище, де водний туризм розвивається завдяки базам вітрильного спорту і яхтовим пристаням, розташованим навколо озера. Сезон вітрильного спорту на Солінському озері триває з травня до листопада. Зважаючи на сприятливий вітер, найкраще плавати у травні-червні та вересні-жовтні.

Слід згадати також Морське Око – озеро, яке відвідують до трьох тисяч осіб на день (близько мільйона за рік).

Польська частина Карпатського регіону має добре розвинуту інфраструктуру місць ночівлі, пристосованою до потреб приїжджих. Окрім придорожніх готелів, відпочинкових осередків і пансіонатів тут вистачає також місць, де можна знайти порівняно дешевий нічліг, − приватні квартири, молодіжні і гірські туристичні притулки, кемпінги і наметові майданчики. Зараз великою популярністю користуються агротуристичні господарства, які окрім звичайного «даху над головою» пропонують своїм гостям низку інших послуг (кінні прогулянки, вогнища, гірські велосипеди та ін.).

Ночівлева база у регіоні розташована досить рівномірно, однак найбільша кількість місць ночівлі, що відвідуються туристами, знаходяться у Бещадах, Низьких Бескидах, популярністю користуються також оздоровниці Риманів Здруй і Івонич Здруй.








Дата добавления: 2015-05-08; просмотров: 633;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.