Можливості по распараллеливанию

Навіть швидкий погляд на цей узагальнений алгоритм дозволяє помітити, що він порівняно легко распараллеливается. Зображення 320х288 містить 330 макроблоків, які можна кодувати й декодировать незалежно. Кожний макроблок, у свою чергу, містить шість блоків даних для ДКП. Распараллелить ДКП дуже важливо, тому що, не вважаючи пошуку векторів зсуву, це сама повільна операція. Помітимо також, що інші перетворення легко конвейеризуются. У результаті ми одержуємо паралельно-конвеєрну схему обробки потоку відеоданих.

Досить заманливо виглядає можливість распараллелить обробку різних кадрів, але тут ми зіштовхуємося зі складностями. Як правило, компресор будується таким чином, щоб після стиску зображення піддавалося зворотним перетворенням. Таким чином, ми одержуємо кадр із втратами й архівуємо інші кадри, відштовхуючись від нього. Це дозволяє не накопичувати помилки, одержувані ще при квантуванні. Таким чином, якщо на екрані між кадрами спостерігалися більші зміни, і якість зображення довелася понизити, то при стабілізації зображення якість швидко підвищується практично до якості вихідного відеоряду. Неприємний ефект, породжуваний цим прийомом, полягає в тім, що з'являється мерехтіння окремих крапок (або областей) зображення, значення кольору в які округляється те в більшу, то в меншу сторону.

При розпакуванні наші можливості по паралельній обробці різних кадрів досить обмежені, оскільки велико залежність між кадрами в потоці (великий відсоток P-P- і B-кадрів).








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 730;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.